Kendt legetøjskæde drejer nøglen om i Danmark

Tirsdag modtog Sø- og Handelsretten konkursbegæring fra selskabet Kids Retail of Denmark, som ejer kædens nordiske forretninger.

Også den svenske del af kæden har drejet nøglen om og indgivet konkursbegæring til Malmö Tingsrätt, skriver svenske medier.

Hamleys har været i Danmark i ni år og har fire forretninger, alle i København - på Vesterbrogade, i storcentret Field's, i Københavns Lufthavn og på øverste etage af stormagasinet Illum.

Medarbejderne fik mandag udbetalt deres løn for marts, men blev også indkaldt til et møde, hvor de fik besked og brev om, at de var opsagt.

Det fortæller Lars Kristiansen, der er faglig konsulent i HK Handel, og som har været i kontakt med flere af de opsagte medarbejdere.

»Medarbejderne har været til møde den 31. marts, hvor de er blevet sagt op og sendt og hjem, begrundet med, at der er indsendt konkursbegæring. Nu sker der så det, at der formentlig bliver afsagt konkurs i denne her uge, så bliver der udpeget en advokat som kurator for konkursboet, som vil undersøge muligheden for at finde en køber,« siger Lars Kristiansen. Han hæfter sig ved, at medarbejderne ikke er fritstillet, men indtil videre bare opsagt og sendt hjem.

»Det sker ofte i en konkurssituation, at man opsiger og fritstiller medarbejderne, men det har de ikke gjort her. Det kan være fordi, man vil give kurator lidt mere spillerum til at gå ud og finde en køber,« siger Lars Kristiansen.

Både den danske hjemmeside og kædens danske Facebook-side er lukket ned. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kids Retail, som ejer de nordiske Hamleys-forretninger.

Så sent som i marts udtalte Kenneth Nørgaard fra Kids Retail til detailfolk.dk, at at kæden vil ekspandere på det nordiske marked og går efter på sigt at have i alt 25-30 butikker.

Hamleys er kendt for det syv etager høje legetøjs-stormagasin i London.

 

Dagens Gossip