Undgå bankgebyret: Tjen en million mere på din pension

Heldigvis er der mulighed for at undgå gebyret, der ikke hænger sammen med kvaliteten af investeringen, men typisk går til banken, der anbefaler kunden et køb. Med produktet Optimal Pension er det muligt at opnå over en million kroner ekstra i pensionsudbetaling uden løbende at skulle betale formidlingsgebyr.

- Danske forbrugere er vant til at betale gebyrer for rådgivning, som de typisk ikke benytter sig af. Med Optimal Pension får man et 100 % gennemskueligt produkt udbudt af en uafhængig investeringsforening, som er væsentligt billigere at benytte. Hemmeligheden er, at der bliver investeret bredt i flere forskellige indeks frem for enkelte aktier eller obligationer, forklarer investeringsrådgiver Søren Skjøth fra det uafhængige rådgivningshus F10 Finans.

Op til tre mio. kr. mere at tjene for en familie

Trods sin status som billigprodukt er Optimal Pension for nylig blevet kåret til at have et af de 10 % højeste afkast i Europa i sin kategori af ratingbureauet Morningstar.

- Vi handler aktivt i markedet som bankernes investeringsforeninger, men gør det til en helt anden pris, og derfor er vi meget glade over topkarakteren hos Morningstar. Der er tale om et fair hverdagsprodukt, hvor forbrugeren populært sagt får mulighed for at købe en Mercedes til Suzuki-pris, udtaler Jesper Ihlemann, direktør i Optimal Invest A/S.

Han forklarer, at beregninger viser, en dansk familie typisk kan tjene mellem 800.000 og 3 mio. kr. mere på pensionen ved at skifte bankens investeringsforening ud med en løsning som Optimal Pension.

Investin Optimal VerdensIndex Moderat er det officielle navn på investeringsforeningen, som hidtil har givet 24,5 % i afkast de seneste tre år. Investeringsforeningen kan nemt købes som andre værdipapirer på børsen via din netbank eller ved personlig henvendelse i din bankfilial.

Flere billigprodukter

Der findes indtil videre kun få alternative pensionsmuligheder herhjemme som Optimal Pensions produkt, da kun ca. 2 % af markedsudbuddet kører uden formidlingsgebyr.

- Forbrugerrådets konstituerede direktør Vagn Jelsøe vil have politikerne til at skride ind over for bankernes formidlingsgebyrer, men der er ikke sket noget endnu, selvom flere lande er i gang med at ændre reglerne på området, tilføjer Jesper Ihlemann.

Optimal Pension har derfor lanceret to nye produkter, hvoraf den ene investeringsforening vil være i lavrisiko-kategorien med kun 25 % aktier i sin portefølje. Den anden investeringsforening vil være et såkaldt livscyklusprodukt, hvor risiko reduceres, jo ældre man bliver.

- Vi har her i december udvidet udbuddet til forbrugeren, som fremover kan få en mere skræddersyet investering tilpasset sin livscyklus, da ingen borgere er ens, slutter Jesper Ihlemann.

Optimal Pension er en 100 % uafhængig investeringsforening administreret af Nykredit.

Denne artikel er leveret i samarbejde med Optimal Pension.

 

Dagens Gossip