Galleri: Nordens 10 bedste Nordlys

Nordlyset er stærkest i vinterhalvåret, og dannes når solens elektrisk ladede partikler sendes mod jorden. Lyset minder mest af alt om farverige skyer, og farvesekvensen svinger fra grøn og gul til lilla og pink.

De forskellige farver skyldes lysudsendelsen fra forskellige højder og luftarter.

Når jagten på et syn for guderne bliver sat in er det vigtigt med en god base, og ønsker man at opleve en stjerneklar himmel blive oplyst i et farverigt skær, giver trivago her et bud på 10 af de absolut bedste overnatningssteder.

Rangá (Hella, Island)

Hotel Rangá er et 4-stjernet luksus hotel, beliggende midt i et fantastisk landskab på den sydlige del af Island, godt en times kørsel fra Reykjavik. Hotellets personale er konstant på udkig efter nordlys, og tilbyder sågar gæsterne et wake-up call hvis nattehimlen rammes af dette opsigtsvækkende lysshow.

Personalet er desuden parat til at svare på alverdens spørgsmål omkring nordlysets dannelse.

Rangá har 51 luksuriøst indrettede værelser og suiter, en anmelderrost restaurant, lounge, bar, spilleområde, massage og tre udendørs boblebade opvarmet med geotermisk energi – et perfekt sted at iagttage nordlyset fra september til april.

Hotellets specielle Nordlys-tilbud løber indtil 15. april.

Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norge)

Sorrisniva Igloo Hotel er bygget op for 15. år i træk, og dette års tema er nordisk mytologi, som skinner igennem ved dekorationer fra den antikke vikingetro. Hotellet spreder sig over 2000 kvadratmeter, og er verdens nordligste is-hotel. Alt er lavet af sne og is, selv glassene i baren.

Sengene er dækket med rensdyrskind og soveposer som kan tåle ned til 30 graders frost. Det anbefales dog at du husker varm hovedbeklædning.

Ønsker du en varm start på dagen, kan du tage en tur i nabobygningens sauna inden du sætter dig til at nyde en lækker morgenbuffet i hotellets restaurant.

Området er perfekt for en tur med hundeslæde eller snescooter i jagten på nordlyset.

Lapland Hotel Luostotunturi (Sodankylä, Finland)

Lapland Hotel Luostotunturi ligger i den lille by Luosto i kommunen Sodankylä. Området omkring Luosto er ganske kendt for alle former for skiløb. Efter en lang dag i den friske natur tilbyder hotellet gæsterne velkommen i dets ametyst-spa.

Hotellets spa er navngivet efter ametystminen, som ligger i en nærliggende nationalpark.

Minen er åben for besøgende, og alle og en hver har mulighed for at grave efter sin helt egen ametyst. Det eneste der skinner flottere end ametyster i Luosto er nordlyset.

Luosto er blandt verdens bedste rejsemål, hvis man ønsker at opleve det magiske nordlys.

Hótel Glymur (Akranes, Island)

Hótel Glymur er beliggende på den nordlige side af Hvalfjorden, kun tre kvarter fra hovedstanden Reykjavík.

Det naturskønne område har tiltrukket mange besøgende gennem årene, og hotellet er da også navngivet efter en af områdets populære seværdigheder, Islands højeste vandfald, Glymur.

Hotellet byder på 22 værelser, 3 suiter og 6 villaer, som alle er individuelt indrettet og nyder udsigt over enten fjorden eller bjergene.

Når gæsterne ikke er ude og opleve naturen er der blandt andet mulighed for at slappe af i hotellets udendørs boblebad, som tidligere er blevet gået til en af verdens 5 bedste, eller drage fordel af hotellets eget bibliotek.

Stora Sjöfallets Fjällanläggning (Gällivare, Sverige)

Stora Sjöfallets Fjällanläggning ligger midt i det svenske verdensarvsområde Laponia i Lapland. Laponia betegnes mange steder for Europas sidste vildmark, og det er med god grund at folk taler om naturen som sundhed for sjælen.

Hos Stora Sjöfallets Fjällanläggning er der gode muligheder for at opleve et uforstyrret syn af det unikke himmelfænomen.

Typiske aktiviteter vil være en nordlys-vandretur i det svenske bjergområdet i afsluttet med luksusmiddag på hotellets restaurant. Restauranten tilbyder menuer lavet af de bedste ingredienser fra den lappiske natur.

Holiday Club Salla Revontuli (Salla, Finland)

Hotellet Holiday Club Salla ligger ved siden af Salla-bjerget i det nordlige Finland. Her er gode muligheder for både langrend og alpint skiløb, mens hotellets spa bestemt også er et besøg værd.

Ikke langt fra hotellet ligger også Salla Rensdyrpark, hvor gæsterne enten kan få undervisning i hvordan man overlever i den vilde natur eller en guidet safari i et eventyrligt landskab.

Dette hotel tilbyder en glimrende base i jagten på nordlyset. Hotellets form minder om nordlyset, og når stedet oplyses om aftenen skal man passe på ikke at forveksle det med det rigtige nordlys.

Revontuli betyder Nordlys på finsk, og det er såmænd også navnet på hotellets a la carte restaurant, som serverer lækre traditionelle retter fra Lapland lavet af lokale ingredienser.

Icehotel (Jukkasjärvi, Sverige)

Jukkasjärvi er et område af naturlige kontraster. Om sommeren gløder midnatssolen hundrede dage i træk, mens den mørke vinteren er tiden for nordlysets unikke lysshow.

Midt i dette område ligger Icehotel, et kunstprojekt som hver år bliver genopbygget af godt 40 kunstnere fra hele verden. I fællesskab med det svenske institut for rumfysik of Spaceport Sweden tager Icehotel dig med på et eventyr så tæt på nordlyset som muligt.

Med afgang fra lufthavnen i Kiruna bliver du taget op over Arktis for en maximal oplevelse.

Icehotel tilbyder dog også andre pakker for folk med flyskræk, nemlig guidede ture med enten islandske heste eller snescootere.

Rica Hotel (Svolvær, Norge)

Rica Hotel Svolvær er beliggende på en lille privat ø ved Anker Brygge i det centrale Svolvær.

Er man så uheldig ikke at opleve nordlyset, kan man i det mindste nyde morgenmaden med en fantastisk panoramaudsigt over havnen on naturen i Svolvær.

For de aktion hungrende gæster arrangeres der blandt andet spækhuggersafari, og kan man ikke få nok af fiskeri tilbyder hotellet en fiskesuite, som gør det muligt at fiske uden at forlade værelset. Gæsterne kan nemlig forfølge deres held og fiske igennem et hul i gulvet på værelset.

Halvdelen af hotellets 146 værelser byder på en forfriskende udsigt over havet.

Camp Ripan (Kiruna, Sverige)

Camp Ripan tilbyder en bred vifte af vinteraktiviteter. Hundeslædekørsel, ridning på islandske heste, ture på snescooter eller snesko, oldgamle samiske aktiviteter og naturligvis ture der har nordlyset som centrum.

De udvendige lamper på Camp Ripan vender alle nedad så de ikke forstyrrer polarvinterens mørke stjernehimmel.

Der arrangeres jævnligt ture til Abisko og Aurora Sky Station som tilbyder en af de bedste udsigter til nordlyset.

Foretrækker man derimod at beundre nordlyset inde fra varmen, har hotellet gjort det muligt ved at tilbyde behagelige lænestole og store panoramavinduer i det såkaldte Nordlys-rum.

Igloo Village Kakslauttanen (Inari, Finland)

Det 4-stjernede Igloo Village Kakslauttanen i Inari er beliggende i den mest fantastiske natur i Lapland. Hotellet tilbyder 40 hytter, heraf fem suiter, en traditionel lappisk bjælkehytte, samt en specielt designet elskovsrede for par på bryllupsrejse.

Hvis man leder efter mere specielle overnatningsmuligheder bør man rette øjnene mod hotellets glas-iglo, hvor man kan falder til ro med frit udsyn til sne og nordlys.

Glasloftet er fremstillet i specielt glas, og igloens indetemperatur bliver ikke påvirket selvom det skulle fryse -30 grader udenfor.

Området omkring tilbyder blandt andet gode muligheder for aktiviteter som isfiskeri, snescootersafari eller ture med hundeslæde.

 

Dagens Gossip