Stig Elling: Novia tager børnefamilier som gidsler

»Det er en stor charterdag, og derfor synes jeg, det er utilgiveligt, at man tager børnefamilier, der enten skal af sted på en dejlig ferie eller netop er kommet hjem fra en, som gidsler. Det er uforsvarligt, og jeg vil gerne bruge ordet uforskammet. Det er horribelt,« siger Stig Elling, der kalder informationsniveauet fra Novia under al kritik.

Star Tour har endnu ikke overblik over, hvilke konsekvenser det får for rejseselskabet.

»Alle de gæster, der er kommet hjem og har ventet i timevis på deres bagage, må få eftersendt bagage. Vi har sendt en SMS ud til alle vores kunder om situationen. Vi kan dog ikke sige til dem, hvad der præcist er galt,« understreger salgsdirektøren i Star Tour.

Det er endnu uvist, hvad strejken bunder i. Men ifølge dr.dk har 3F i Kastrup i forbindelse med en tidligere konflikt oplyst, at det handler om store mængder overarbejde. Desuden har medarbejderne i Novia ikke mulighed for at holde afspadsering. Netmediet skriver, at de angiveligt har opsparet overarbejde svarende til 22 mandeår.

HR-manager hos Novia, Anne Marie Hollender, ved endnu ikke, hvornår bagagefolkene vil være tilbage i arbejde.

»Jeg kan ikke afvise, at det vil give forsinkelser, eller at alle ikke får deres bagage med, men vi forsøger at løbe stærkt og få andre til at varetage bagagehåndteringen,« siger hun til dr.dk.

Arbejdsnedlæggelsen, der har udløst et fagligt møde, betyder, at flere passagerer risikerer ikke at få kufferten med hjem.

»Vi opfordrer de passagerer, der venter på bagage, til at tage hjem uden deres bagage. De bør desuden kontakte Novia for at få lavet en aftalt om, hvorvidt de skal hente deres bagage i lufthavnen, eller om den bringes ud til dem. Det er simpelthen for at minimere generne. Der er mange mennesker i bagageudleveringen, der står og venter lige nu (lørdag klokken 17.30, red.), og det er vi meget kede af på deres vegne,« siger kommunikationsmedarbejder i Københavns Lufthavn Anne Munck Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun oplyser desuden, at lufthavnen »har mange folk på gulvet« for at besvare spørgsmål, og at der uddeles vand til passagererne.

»Men ud over det, er der som lufthavn ikke så meget, vi kan gøre. Det er Novia, der er i fagligt møde,« siger Anne Munck Mikkelsen.

Spørgsmål: Hvilke konsekvenser har det for de personer, der skal ud at flyve?

»Der er i øjeblikket ikke check-in hos de selskaber, der er håndteret af Novia. Det er der først, når Novia-medarbejderne er tilbage fra deres faglige møde. Vi afventer, at de forhåbentlig snart kommer tilbage fra mødet. Vi opfordrer fortsat passagerer til at møde op i tide.«

 

Dagens Gossip