Verdens syv nyeste vidundere

Rundt omkring i verden findes der mange imponerende, flotte og unikke monumenter. Blandt de nyeste bud på verdens vidundere blev syv utrolige monumenter udvalgt som de mest populære og imponerende blandt rejsende fra hele verden.

Nogle af dem, som eksempelvis Inka-ruinerne, er omgærdet af mystik mens andre, som Taj Mahal, blev bygget som et symbol på kærlighed.

Læs også: Flere danskere rejser til eksotiske destinationer

Hotelbookingsiden Agoda.com viser dig her syv vidunderlige grunde til at rejse ud og opleve verden.

Den kinesiske mur (Kina)

Den kinesiske mur blev oprindeligt bygget som beskyttelse mod indtrængende fjender fra nord. Muren bestod i starten kun af adskillige mindre mure, der dog blev forenet under Han- og Qin-dynastierne for at forbedre murens beskyttende effekt mod potentielle fjender.

Den indledende konstruktion af muren, som den står i dag, blev begyndt i det 5. århundrede og fortsatte helt frem til det 16. århundrede, hvor den blev færdiggjort under Ming-dynastiet.

Den 6.400 kilometer lange kinesiske mur strækker sig fra Shanhaiguan i øst til Lop Nur i vest og blev officielt en del af UNESCOs Verdensarv i 1987.

Petra (Jordan)

Petra blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1985, og er blevet beskrevet af UNESCO som ”én af de mest værdifulde kulturelle bygninger fra menneskets kulturelle arv.”

Selvom en endegyldig konstruktionsdato ikke er kendt, så formodes det, at Petra fungerede som hovedstad for det nabatæiske rige indtil det blev erobret af romerne.

Byen Petra var relativt ukendt for resten af verden indtil 1812, da det fik international opmærksomhed på grund af den schweiziske opdagelsesrejsende Johann Ludwig.

Den klippeudskårne by inkluderer et teater med plads til 4.000 tilskuere, en fremragende vandtunnel/kloaksystem og de indviklede Al Khazneh-ruiner (kendt som Skatkammeret).

Kristus Frelseren (Brasilien)

Med en højde på over 38 meter og en vægt på cirka 600 ton holder den massive statue vagt over Rio de Janeiro fra toppen af Carcovado-bjerget.

Den franske skulptør Paul Landowski og den brasilianske ingeniør Heiter da Silva Costa brugte fem år på at færdiggøre statuen, der blev åbnet op for offentligheden den 12. oktober 1931.

På toppen af bjerget er der også bygget et kapel til minde om monumentets første 75 år.

Machu Picchu (Peru)

Inkaernes fæstningsby Machu Picchu (der betyder Gamle Bjerg) rejser sig mere end 2.000 meter over havets overflade og er omringet af bjergskov. Byen blev konstrueret i det 15. århundrede, da Inkariget var på sit højeste, men mindre end et århundrede senere blev den forladt på grund af den spanske erobring.

Stedet var ukendt for verden indtil historikeren Hiram Bingham opdagede det i 1911. UNESCO erklærede det for Verdensarv i 1983, og Machu Picchu, der ligger 80 kilometer fra Cuzco, er det mest besøgte sted i Peru.

Den ældgamle by inkluderer paladser, templer, astronomiske og religiøse strukturer, hvoraf mange stadig er meget velbevarede.

Galleri: Nordens 10 bedste Nordlys

Pyramiden ved Chichen Itza (Mexico)

På Yucatan-halvøen i Mexico ligger byen Chichen Itza, der anses som den mest berømte Maya-struktur, og pyramiden der sandsynligvis blev det sidste Maya-byggede tempel.

Man tror, at Pyramiden blev bygget til at udforske interesser inden for astronomi og kalenderen. Hver af de fire sider på pyramiden inkluderede oprindeligt 91 trin og med den endelige platform på toppen havde man i alt 365 (en for hver dag i året).

Romerrigets Colosseum (Italien)

Symbolet på Rom fik oprindeligt navnet Det Flaviske Amfiteater, der udsprang fra efternavnet på den romerske kejser, som oprindeligt bestilte konstruktionen. Med en tilskuerkapacitet på 50.000 var amfiteateret det største der nogensinde blev bygget i Romerriget.

Da Colosseum stod færdigt blev det brugt til underholdning, var vært for gladiatorkampe, henrettelser og mytiske dramaer. I dag er det Romerske Colosseum et symbol på kampen mod dødsstraf og oplyses i gult lys hver gang en dødsstraf omstødes eller afskaffes et sted i verden.

Taj Mahal (Indien)

Taj Mahal blev over en 20-årig periode bygget af mere end 20.000 mennesker og anses som et af de fineste eksempler på Mughal-arkitektur i Indien.

Monumentet, der ligger i Agra, blev bygget af Shah Jaham da Mughal-kongeriget var på sit højeste til minde for hans elskede og afdøde kone Mumtaz Mahal. Den hvide marmorstruktur blev opført i perfekt symmetri og blev indlagt med 28 forskellige typer af værdifulde ædelsten.

Da Taj Mahal var bygget færdig, var Shah Jahan blevet fængslet af sin søn i det nærliggende Agra Fort, og efter sin død blev han begravet ved siden af sin kone Mumtaz.

 

Dagens Gossip