Morten Olsen sammenligner Armenien-nederlaget med 11. september

Men landstræner Morten Olsen veg mandag ikke tilbage for at sammenligne nederlaget til Armenien den 11. juni med det traume, der ramte USA, da terrorister styrede fly ind i de to tårne i New Yorks World Trade Center og dræbte tusindvis af uskyldige mennesker for knap 12 år siden.

- Fodboldmæssigt var det for os 11. september, sagde han om nederlaget i Parken ved pressemødet på Hotel Marriott i den armenske hovedstad Yerevan forud for tirsdagens VM-kvalifikationskamp.

Han erkender selv, at sammenligningen måske ikke helt holder, men det er sådan landstræneren har det med 0-4 nederlaget til Armenien.

- For os danskere tror jeg, at om man er på holdet eller omkring holdet, står denne her kamp i juni måned som en plet, der skal vaskes væk. Det er måske lidt hårdt at bruge den sammenligning, man skal ikke sammenligne, men i hvert fald fodboldmæssigt var det for os 11. september, sagde Olsen for at understrege, hvor voldsomt han var rystet, da Armenien vandt 4-0 i Parken.

- Det var 11. juni, at vi spillede, men det føltes resultatmæssigt som en blamage vi lavede. Det er noget, der stadig kører på nethinden hos alle spillere, og det er også fint, at det kører på nethinden, konstaterede landstræneren i forhåbning om, at spillerne ikke vil gentage nogle af de fejl, der førte til nederlaget, som gjorde det meget svært for Danmark at nå til VM.

Han afslørede i øvrigt, at han har allerede nu lagt sig fast på sin startopstilling tiil kampen mod Armenien, der begynder kl. 18.00 dansk tid.

- De 11, der skal starte inde tirsdag, har fået det at vide. Men det har været svært at vælge denne gang. Alle har været til rådighed, konstaterede Morten Olsen.

 

Dagens Gossip