Danskerne bruger flere penge på køb via internettet

Danskerne køber mere og mere ind via internettet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistiks ”Forbrugerundersøgelse” og ”Dansk e-handelsanalyse”.

Nye beregninger fra Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, viser, at hver gang en dansk hustand i 2013 brugte 100 kroner, så gik de 17 kroner til e-handel. I 2011 var det 13 kroner ud af hver 100 kroner.

En voksende del af danskernes forbrug sker via nettet, hvor danskerne samlede e-handel på cirka 63 milliarder kroner i 2013 udgjorde 17 procent af hustandenes forbrug på 357 milliarder kroner i de vigtigste varegrupper.

Selv om de fysiske butikker generelt er de dominerende indkøbssteder, så bliver billedet meget mere nuanceret, når man kigger på fordelingen af online og offline handel i de enkelte varegrupper.

Udbredelsen af online handel er meget forskellig i varegrupperne, så salg af billetter henter 55 procent af sin omsætning online, og det er hele 60 procent for ”Elektronik og hvidevarer”.

Derimod henter fødevarer kun 1 procent af omsætningen fra online salg. En anden topscorer på nettet er ”Tøj og Sko”, som er den vare danskerne oftest køber på nettet. Men målt i kroner og ører udgør onlinesalget kun 13 procent af det samlede tøjsalg, hvor resten sælges i fysiske butikker.

- Så trods et stort onlinesalg af tøj og sko er der fortsat masser af potentiale på nettet, og det gælder stort set alle varegrupper, konstaterer Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH.

De nye tal dokumenterer endnu engang, hvorfor det er afgørende, at de fysiske butikker omstiller sig til forbrugernes nye adfærd, hvor 8 ud af 10 planlagte køb starter med, at kunden tjekker varer og priser på nettet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip