E-cigaretter med nikotin på vej til at blive lovlige

Det tyder på, at e-cigaretter bliver sidestillet med nydelsesmidler - på lige fod med almindelige cigaretter. Dermed kan der åbnes op for, at også væsker med nikotin kan sælges i for eksempel kiosker.

Europa-parlamentet nedstemte tirsdag forslaget om, at e-cigaretter skulle reguleres som lægemidler.

Læs også: E-cigaretten slår nikotinplastret

I Danmark har der hidtil været skelnet mellem om e-cigaretten var med nikotin eller ej, og e-væske med nikotin har været forbudt at sælge. Men hvis EU-parlamentets forslag går igennem skal der laves om på det – og det vil komme de danske dampere til gode forklarer Philip Løvland fra den danske e-cigaret portal www.dampguiden.dk.

- Lige nu ser vi at de fleste danske butikker sælger nikotin ulovligt eller er rykket til udlandet. Jeg tror på at en lovliggørelse vil give mere gennemsigtighed og mere kontrol og sikkerhed med e-væskerne, siger Philip Løvland i en pressemeddelelse.”

Læs også: Rigmand røg E-cigaret og tjekkede sms under tv-interview

De moderne e-cigaretter er blevet populære både i Europa og i Danmark, hvor over 150.000 benytter dem dagligt. Nyere undersøgelser fra New Zealand viser da også at e-cigaretter var mere effektive til rygestop end nikotinplastre – hvis altså den indeholdt nikotin. Derfor ser også mange rygere frem til at kunne benytte e-cigaretterne lovligt.

Men det er endnu for tidligt for de danske dampere at glæde sig –direktivets endelige udformning skal nemlig først afgøres mellem medlemslandenes og parlamentets forhandlere, hvorefter det skal til endelig godkendelse, før det bliver til lov.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip