Konfirmander shopper løs

Kun 26% af konfirmanderne vil bruge deres pengegaver til opsparing mens resten (74%) har planer om at shoppe løs og købe alt det de ønsker sig for pengegaverne. Til gengæld er forældre langt mere sparsommelig.

Her har hele 84 procent sparet op til konfirmations festen på forhånd. En fest, der ifølge selv samme forældre nemt kan koster over 20.000 kroner.

Det viser resultaterne af en større spørgeskemaundersøgelse, som PriceRunner har gennemført blandt brugerne.

- Der bliver skruet godt op for forbrugsfesten, når konfirmanderne skal på shopping efter konfirmationsfesten. Det er især bærbare computere, mobiler og tablets der skal i indkøbskurven på Blå mandag, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Forældrene til de kommende konfirmander har dog været mere sparsommelige – her har nemlig 84% sparet op til konfirmations festen.

- Vi kan se af svarene i undersøgelsen, at det bliver dyre fester som forældrene giver deres konfirmand. Knapt halvdelen forventer at festen koster mere end 20.000 kroner og at gaven alene koster mere end 3000 kroner. Derfor er det positivt, at forældrene har sparet op i stedet for at klare den dyre konfirmation ved at låne penge, siger Martin Andersen.

Konfirmanderne forventer at få en del penge i gave, og lige under halvdelen af de kommende konfirmander forventer at få op til 10.000 kroner samlet i gave. Skal man tro forældre, familie og venners forventninger så bliver det samlede gavebeløb endnu højere, viser tallene i PriceRunners analyse.

Konfirmandens Top 5 ønskeliste:

Piger

1. Penge
2. Mobil
3. Oplevelser
4. Bærbar PC
5. Smykker

Drenge

1. Penge
2. Bærbar PC
3. Mobil
4. Tablet
5. Spillekonsol

 

Dagens Gossip