Prisstigning og pant på grænsedåser kan være på vej

Tørstige danskere kan godt begynde at forberede sig på at skulle betale pant for øl- og sodavandsdåser, som købes lige syd for den dansk-tyske grænse.

Den slesvig-holstenske miljøminister, Robert Habeck, fremlagde nemlig onsdag et nyt dåsepantsystem, som kan blive indført i grænsesupermarkederne, skriver Flensborg Avis.

Lige nu betaler danskerne ikke pant på dåser købt på en smal stribe jord lige syd for den dansk-tyske grænse, hvilket medfører tusindvis af danske øl- og sodavandsshoppere syd for grænsen hvert år.

Men nu foreslår Robert Habeck, at det danske pantsystem fremover også skal bruges til de dåser, som danskerne køber i grænsehandlen.

Adskillige danske ministre har i årevis kæmpet for at få Tyskland til at droppe undtagelsen om pantfri dåser i grænsehandlen, mens man fra tysk side har været bange for at miste de mange job, som findes i tilknytning til den livlige grænsehandel, skriver Flensborg Avis.

Men nu ønsker tyskerne alligevel at opkræve pant på dåserne - en pant, som danskerne kan få tilbage ved at aflevere dåserne hjemme i Danmark.

Desuden vil hver dåse blive pålagt moms på cirka 2,5 eurocent, som tilfalder den tyske statskasse, skriver Flensborg Avis.

Aftalen er tilsyneladende klar til underskrivelse mellem regeringerne i Kiel og København, men endnu vil den danske miljøminister Kirsten Brosbøl (S) ikke løfte sløret for en eventuel aftale.

- Jeg kan bekræfte, at vi er i en god dialog med Tyskland og Slesvig-Holsten om en løsning på pant fra emballage i grænsehandlen, siger ministeren onsdag til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip