Danskerne til prins Henrik: Gå ned i løn

Det er ikke rimeligt, at prins Henrik fortsætter med at modtage den samme statsstøtte, som før han trak sig tilbage fra de officielle forpligtelser.

Det mener et stort flertal af danskerne ifølge en repræsentativ meningsmåling, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

62 procent af de adspurgte mener, at det er urimeligt, mens 23 procent bakker op om, at de kongelige kan fortsætte med den samme økonomi, efter de er gået på pension. Det skriver Avisen.dk.

Prins Henrik får en apanage på knap otte millioner kroner om året og fire fuldtidsansatte i sit hof. Apanagen er bestemt ved lov, og den er fastlagt som 10 procent af dronningens apanage.

Efter nyheden om at Henrik ville gå på pension meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen ud, at det ikke ville blive ændret, fordi ‘prinsgemalens beslutning ikke ventes at få konsekvenser for kongehusets samlede aktivitetsniveau’.

I en pressemeddelelse oplyste Kongehuset, at andre medlemmer af kongefamilien ville overtage opgaver efter prins Henrik.

Nyheden om Henriks pension kom frem i dronningens nytårstale:

- Min mand har besluttet at drosle ned. At gå på pension. Jeg ser frem til fortsat at varetage mine opgaver. Jeg har stadig min mand at støtte mig til, selvom det bliver mindre synligt, sagde dronning Margrethe under nytårstalen.

Hvad mener du? Deltag i debatten på Facebook.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip