Forskere navngiver nyt insekt efter J-Lo

Sammenhængen mellem en ny art af mider fundet 70 meter under vandet og sangerinden Jennifer Lopez er umiddelbart til at overse.

Men alligevel har de to noget til fælles: Deres navn. Den gruppe forskere, der har opdaget den nye mide-art, har nemlig valgt at opkalde arten efter den latinamerikanske sangerinde.

- Grunden til navnet er faktisk ret simpel. J-Los sange og videoer gjorde hele holdet i godt humør, mens vi arbejdede, siger Vladimir Pesic til Billboard Magazine. Pesic er en af de biologer, der er ansvarlig for at have opdaget den nye type mide.

Egentlig var det meningen, at verdensmesterskaberne i fodbold skulle have en andel i, hvad miden skulle hedde, men det blev ikke til noget alligevel.

- Vores hold af biologer fulgte meget med i VM, men fordi vi er fra forskellige lande kunne vi hverken blive enige om et navn til miden, eller om hvilket hold vi skulle heppe på. Men vi fandt sammen omkring Jennifer Lopez, fortæller Pesic.

Uanset hvor mærkeligt det end må lyde, så er det ikke første gang, at forskere navngiver et insekt efter en kendt person. U2-sangeren Bono har således en edderkop opkaldt efter sig, mens der findes en parasit, som er opkaldt efter Bob Marley.

Newspaq

 

Dagens Gossip