182 almindelige kvinder vil fotograferes i undertøj

En ser gravid ud, uden at være det, en anden mangler et bryst. En brændte sig som barn og har i dag et stort brandmærke på kroppen og åreknuder i benene. En har født tre børn med kejsersnit. En ung kvinde er født uden ben og en anden har en hudsygdom som Michael Jackson, hvor huden blegnes i store flader. En lever med stomi og en anden har anoreksi.

Kvinder er kvinder. Damer er damer og piger er piger. Alle lige skønne på deres helt unikke måde og det ønsker de to ildsjæle Michelle Bay og Judy Reimer at få frem i rampelyset med et fotoevent for almindelige kvinder.

Skønhed hænger sammen med psyken

Damer som skal have taget pikante billeder til mandens 40 års fødselsdag hos Fotostylisten i Kolding, har tusinde undskyldninger for deres udseende. Det samme oplever Frøken Bay, som fra hendes hjem i Ribe syer moderigtige kjoler på mål til kvinder i Danmark.

- Jeg skal lige tabe mig 10 kilo, inden jeg bestiller, er en bemærkning hun tit hører.

- Skønheden afhænger ikke af om du er tyk, tynd, høj, lav, mangler et bryst eller sidder i kørestol og vi behøver ikke alle sammen ligne Medina for at være dejlige.

Ordene kommer fra fotograf Judy Reimer, som har taget initiativ til en fotoevent lørdag d. 26. april i Kolding.

Dem i bladene, er de forkerte

- Jeg kontaktede Michelle Bay i februar måned for at høre, om hun ville være med til at sætte fokus på, at skønhed kommer indefra, fortæller fotograf Judy Reimer.

- Vi er begge trætte af at TV’et og de kulørte blade bruger meget spinkle og unge piger som modeller, hvorved den almindelige danske dame føler sig ualmindelig, anderledes og oftest for tyk, for syg eller for grim til at vise sig frem, med stolthed. Den misforståelse vil vi prøve at skubbe til.

- Vi ved godt, at vi ikke kan ændre på verden, men hvis vi med dette tiltag kan kradse lidt i glansbilledet og få enkelte til at tro mere på sig selv, så er vi kommet et langt stykke, fortsætter Judy Reimer.

Knap 200 tilmeldinger

Efter en kop kaffe i Michelles systue i Ribe tog tingene fart. Judy Reimer og Michelle Bay lagde samme aften et opslag ud på deres facebooksider, hvor de ansøgte om skønne damer/piger som ville være med til et fotoevent. Kvinderne skulle fotograferes sammen med 9 andre damer i ens kjoler syet på specialmål af Frøken Bay samt i undertøj.

På under et døgn havde 182 meldt sig og 273 syntes godt om initiativet.

- Vi var totalt overraskede over, at de kvinder som reelt er generte og utilfredse med deres udseende og kroppe pludselig tog modighedskasketten på og var klar til at vise sig frem præcis som moder natur har skabt dem.

Da fotostylisten og Frøken Bays projekt kun er planlagt til at rumme 10 modeller, må de skuffe rigtig mange kvinder, men glæder sig til eventen på lørdag, hvor de udvalgte kvinder møder op til fotoeventen. Almindelige kvinder som du og jeg. Alle sammen med tydelige beviser på, at de har levet på denne jord på godt og ondt og nogle født børn, naturligt eller med kejsersnit.

Det er ikke kun kvinderne som er begejstrede for projektet. En af Frøken Bays stofleverandører Jydsk Stoflager har sponseret stoffet til de 10 kjoler.

 

Dagens Gossip