23-årig københavner er sigtet for at billige terror i Frankrig

Københavns Politi har fredag sigtet en 23-årig mand fra organisationen "Kaldet til Islam" for at billige onsdagen terrorangreb i Frankrig, erfarer Radio 24syv.

Den 23-årige siger selv til DR, at han er sigtet for kommentar om terrorangrebet på satirebladet Charlie Hebdo.

Vicepolitiinspektør Jens Møller, chef for afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, der efterforsker terrorsager, siger til Radio 24syv og Ritzau, at han "ingen kommentarer" har til sagen.

Den 23-årige er ifølge Radio 24syv sigtet for at have udtryk glæde på sin Facebook-profil ved det blodige terrorangreb på satirebladet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev skuddræbt onsdag.

Ifølge Radio 24syv publicerede den 23-årige onsdag et link til en artikel om terrorangrebet i Paris på sin Facebook-profil og forsynede linket med en glad smiley.

Ifølge sigtelsen skrev han på arabisk, at Gud "har æren" for denne "handling" eller dette "angreb", skriver Radio 24syv.

Den 23-årige mand er angiveligt sigtet for at billige handlinger omfattet af terrorloven, hvilket kan give bøde eller fængsel i op til to år.

Foruden sigtelsen har Københavns Politi ifølge mediet også ransaget den 23-åriges bopæl i det københavnske nordvestkvarter.

To andre danske statsborgere blev ifølge Radio 24syv sigtet for samme overtrædelse i december.

Den ene havde angiveligt publiceret billeder af sig selv med afhuggede hoveder i Syrien. En anden have publiceret en video, der opfordrede til terror.

Begge er angiveligt varetægtsfængslet, den ene uden selv at være til stede, da han stadig formodes at opholde sig i Syrien.

Indtil videre er kun den 23-årige, som er sigtet i forbindelse med situationen i Frankrig til trods for, at en række danske muslimer på Facebook mere eller mindre direkte glæder eller udtrykker forståelse sig over terrorangrebet i Paris ifølge Radio 24syv.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip