Ansatte afslører: McDonalds snyder sig til tops

De sidste to års vinder af 'Danmarks Bedste Arbejdsplads', McDonalds, har snydt sig til tops. Det skriver MetroXpress, som har talt med flere end 40 nuværende og tidligere medarbejdere i kæden.

Spørgeskemaundersøgelsen, der bruges til at kåre ‘Danmarks Bedste Arbejdsplads’, er i nogle McDonald’s-restauranter blevet udfyldt under forhold, der ikke accepteres i kontrakten fra 'Great Place to Work'.

Og på mindst fem af burgerkædens restauranter har ledelsen forsøgt at påvirke medarbejdernes svar til at være mere positive.

Flere har fortalt om tilfælde, hvor ansatte er blevet kigget over skulderen under udfyldning af skemaet. Og i en restaurant skulle medarbejderne udfylde deres spørgeskemaer til et personalearrangement i Bowl’n’Fun.

I et andet tilfælde bad en restaurantchef sin assistent om koderne til undersøgelsen, så vedkommende selv kunne udfylde spørgeskemaerne på medarbejdernes vegne. Det kunne dog ikke lade sig gøre, da koderne allerede var udleveret til medarbejderne.

Great Place to Work hævder, at de ikke accepterer forsøg på at påvirke de ansattes besvarelser.

- Vores samlede konklusion er, at medarbejderundersøgelsen gennemført hos McDonald’s giver et retvisende billede af medarbejdertilfredsheden, siger administrerende direktør, Ditte Vigsø, til MetroXpress.

Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, er kritisk over for Great Place to Works metoder.

Undersøgelsen er ikke meget værd, mener han.

- Kvalitetskontrollen er uigennemsigtig. Der er ikke meget åbenhed i forhold til procedurerne, så hvem kan se, om de snyder? Der er ingen, der ser dem efter i sømmene, siger han til MetroXpress.

McDonalds' kommunikationskonsulent, Signe Wagner, udtaler til avisen, at kæden er ekstremt stolt af de udnævnelser, den har fået.

 

Dagens Gossip