Arbejdsløs mand skal i fængsel for manglende kloakering

Klaus Knudsen fra Lillebrænde i Guldborgsund Kommune skal bag tremmer i 14 dage. Hans 'forbrydelse' er, at han bor i et af de områder i kommunen, hvor beboerne er blevet pålagt selv at skulle betale for at få kloakeret deres ejendomme.

Det er en udgift på omkring 55.000 kroner. Men det har Klaus Knudsen ikke fået gjort. Han har nemlig ikke pengene, skriver TV2 Øst.

Han kalder det 'absurd'.

- Det har jo ført til retssager med kommunen, hvor de så har forlangt en forvaltningsdom, hvor der så skal ind og afsones 14 dage for de ikke betalte regninger, siger Klaus Knudsen til TV2 Øst.

Det er ikke uvilje, der gør, at Klaus Knudsen ikke har kunnet skaffe pengene. Faktisk har han lånt 35.000 kroner til at dække for nedgravningen af den nye kloak.

Men han kan ikke få lov til at låne flere penge til at få den tilsluttet, fordi han er arbejdsløs og fordi der, ifølge ham, ikke er nogen friværdi i huset.

- Jamen, det synes jeg jo er dybt uretfærdigt, og når man har levet et krimineltfrit liv, at man så pludselig skal ind og tvangskriminaliseres på den måde, siger Klaus Knudsen.

Ifølge TV2 Øst er 17 husejere allerede blevet meldt til politiet af kommunen - og flere er på vej, fordi Guldborgsund Kommune skal leve op til regeringens spildevandsplan.

Arne Graae Jensen (V) er formand for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune. Han forstår godt, at borgerne er frustrerede, men:

- Hvis vi ikke gør det som kommune eller som politikere, så handler vi faktisk ulovligt. Vi er nødt til at håndhæve det, som vi ligesom har besluttet, siger han til TV2 Øst.

Klaus Knudsen har opgivet at anke dommen. Det er uklart, hvornår han skal afsone.