Boligmarkedet boomer efter sommerferie-skilsmisser

Vi bliver skilt efter vores sommerferie. Nu er der masser af boliger til salg.

Sommerferien bliver for mange par et wake-up call, når vi indser, at vi slet ikke hygger os med hinanden længere. Det fører til masser af efter-sommerferieskilsmisser. Nu boomer boligmarkedet.

- Vi oplever, at der er en stigning i udbuddet af rækkehuse og villaer på omkring 10 procent umiddelbart efter sommerferien. Og det bliver mere markant, når vi kommer længere ind i august og september, fortæller kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, til Dagens.dk.

LÆS OGSÅSkilsmissebørn får telefonlinje til tunge tanker og bekymringer

Og der er en god grund til det større udbud. Faktisk er der cirka 30 procent flere skilsmisser i august end i juli ifølge en skilsmissestatistik, som sexolog og parterapeut samt indehaver af websexolog.dk, Maj Wismann, har lavet.

- Når folk bliver skilt, bliver der jo også sat flere huse til salg. Og der er bare mange, der bliver skilt efter sommerferien, fortæller Maj Wismann til Dagens.dk.

Hun uddyber, at de fleste har en virkelig presset og stresset hverdag, hvor der ikke er tid til at tage hånd om problemerne i parforholdet. Og når man så har sommerferie sammen - og har en masse forventninger til den, skal der ikke meget til, før det går galt.

- Når man kommer helt ned i gear, kan man man mærke, om man har det godt eller ej. Og har man det ikke godt, vil problemerne ofte dukke op til overfladen, og så kan man altså få en sommerferie, der er dårlig parforholdsmæssigt, siger Maj Wismann.

Hun har gennem de seneste otte år oplevet et boom i henvendelser lige omkring sommerferien.

LÆS OGSÅNu kan husejere snart forsikre deres boliglån

Det har parterapeut Christel Sonne Rasmussen også.

- Efter sommerferien er der vanvittigt travlt. Der er mange, der ikke har hygget sig sammen som par på sommerferien, fortæller Christel Sonne Rasmussen til Dagens.dk.

Hendes oplevelse er, at mange ikke aner, hvad de skal snakke om, når de har tid til hinanden. Og så smider de efter sommerferien håndklædet i ringen.

 

 

Dagens Gossip