Denne fetish dyrker din nabo

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Det er ikke længere noget tabu at indrømme, at man har en seksuel fascination, som man gerne vil udleve i sengen. Grænserne for, hvad der seksuelt er inden for normalgrænsen, er i den grad blevet udvidet de seneste år. Der er dog nogle former for feticher, som er mere typiske end andre, og på kvindesitet KK.no kommer et par eksperter med deres bud på, hvilke der er tale om.

En seksuel fetich defineres ved, at vi seksuelt tænder på et objekt eller en handling. For nogle har deres fetich så stor en betydning, at de kun kan blive ophidsede, hvis de dyrker den, mens det for andre snarere handler om et ’seksuelt krydderi’.

Hvad tænder vi kvinder mest på ved mænd? Få svaret på Femina.dk

S/M-lege er populære
Sofie Jonsson, der er presseansvarlig hos Kondomeriet, mener, at dominans er den mest typiske fetich lige nu.

- Vi oplever, at det at kontrollere partneren tricker mange. Vi sælger mange produkter, som forbindes med denne fetich. Fx håndjern, piske i alle variationer, latexlagener, blindfolds og andet tilbehør som vibratorer og orgasmecremer, siger hun til KK.no.

At det netop er dominanslege, der er blevet så populære, mener Sofie Jonsson ikke er et tilfælde. Det afspejler ofte den hverdag, vi har, og den rolle vi er tildelt der.

- Det at dominere sin partner kan give en form for ’bestemmer-følelse’, som man måske aldrig har i sin hverdag. Og den, der bliver domineret, synes måske, det er spændende at blive fortalt, hvad der skal ske og tænder på at skulle give sig helt hen til en anden. Dette kræver tillid, siger Sofie Jonsson.

Overvejer du at prøve swingersex? Læs mere om konceptet på Femina.dk

Vi har fokus på kroppen
Anders Lindskog, der er psykolog, mener dog, at det er en helt anden form for fetich, der er den mest almindelige, og som vi ikke er bange for at tale højt om. Måske fordi det for mange sandsynligvis slet ikke anses for at være en fetich – nemlig at tænde på særlige kropsdele.

- Den mest almindelige fetich er nok noget, som vi ikke ser på som en fetich, som fx små eller store bryster eller små eller store numser, siger han og fortsætter:

- Det er faktorer, som du føler, at du er glad for og lidt afhængig af, men som du ikke anser for at være en fetich. Men i realiteten kan det vise sig, at du kun har haft sex med kvinder, der har enten små eller store numser, og at du faktisk har brug for, at hun ser sådan ud, før du kan tænde på hende, siger Anders Lindskog.

 

Dagens Gossip