Mød Heidi fra Kalundborg - verdens værste mor

- Jeg var verdens værste mor.

Sådan beskriver 41-årige Heidi Mørum sig selv til Ude og Hjemme. I dag ville hun gerne gøre det hele om.

-Jeg oplevede min første brandert som 13-årig, og jeg begyndte at drikke som 17-årig, fordi jeg opdagede, at det lagde en dæmper på min angst. Jeg havde fået mit første angstanfald på en ferie med min far. I stedet for at fortælle nogen om, at jeg havde det skidt, drak jeg smerterne væk. Det var en slags selvmedicinering, men jeg undskyldte det over for mig selv med, at jeg jo altid havde været glad for fest og farver, fortæller Heidi.

LÆS OGSÅ: “Mor kunne godt finde på at sætte mine hænder på kogepladen, når hun var fuld”

Som helt ung fik Heidi tre døtre. De er i dag voksne og flyttet hjemmefra, og det er for sent for Heidi at rette op på deres barndom. Men Heidi er også mor til to drenge på 11 og 9 år samt en pige på 5 år. Og de skal ikke udsættes for det samme som de tre største. Derfor har Heidi lagt sprutten på hylden. Nu vil hun være en god mor.

 -Mine tre store piger har haft en hård opvækst. De har set og oplevet ting, som de ikke burde. De har set mig få bank af kærester. De har været vidne til mange drukfester i vores hjem, og de har været overladt meget til sig selv, når jeg har ligget i sofaen med tømmermænd. De skulle både handle og lave mad alene. Heldigvis var de glade for at lave mad, men de har jo været små voksne alt for tidligt. Jeg tænkte kun på mine egne behov, og jeg så slet ikke mine børn. Jeg var verdens dårligste mor, siger Heidi.

LÆS OGSÅSådan putter du dit barn med 65 "nemme" trin

 
-Jeg er gået glip af hele deres barndom. Jeg levede i en tåge. Enten var jeg fuld eller også havde jeg tømmermænd. Dagen efter en druktur, glædede jeg mig bare til, at de skulle i seng, så jeg også kunne sove. De forstyrrede mig, når jeg lå med tømmermænd i sofaen, fortæller Heidi.

I dag har hun fået hjælp og er kommet ud af sit misbrug. Det har ændret tilværelsen for både Heidi og børnene.

- Jeg skylder dem den største undskyldning. Jeg er skyld i, at de har haft en dårlig barndom, og det er svært at sætte ord på. Jeg er flov og ked af det. Det har jeg sagt til dem. Når de har spurgt mig: hvorfor var du der ikke for os? Vi havde brug for dig. Hvorfor efterlod du os og foretrak sprutten? Det eneste jeg kunne svare var, at jeg var ked af det, men at der ikke er noget, jeg kan gøre om. I stedet er jeg her for dem nu. Nu kan jeg forsøge at være den gode mor, som de altid har manglet, siger Heidi.