Mobbeoffer taler ud: Jeg har tilgivet jer, men glemmer aldrig disse 10 oplevelser

Den 25-årige Ozan Can Ozan kommer oprindeligt fra Tyrkiet, men har gået på Gadehaveskole i København.

Han husker sin skoletid som alt andet en munter. Nu taler han ud direkte til sine mobbere.

“Jeg vil bare gerne sige, at folk skal tænke sig om, når de vælger at mobbe andre mennesker. Jeg er nemlig kommet videre i mit liv og har tilgivet jer, men jeg glemmer aldrig de dage,” siger han til Dagens.dk.

Især 10 oplevelser husker han levende.

1: Kan I huske, da I sad og snakkede sammen på skolen? Da I så mig også, vendte i ryggen til og bagtalte mig og grinede. Derefter gjorde I det, imens I kiggede på mig.

2: Ude på legepladsen legede I. Da jeg kom, så væltede i mig og tæskede mig i frikvarteret. Kan I huske de tider, hvor i svinede mig til?

3: I timerne, hvor læren underviste os alle sammen, kiggede I og læreren underligt på mig og sagde, hvorfor jeg havde hul i bukserne, hvor jeg slet ikke havde hul?

Læs også: Mobber prøver at skubbe pige i vandet - han får som fortjent

4: De dage, hvor I aftalte og arrangerede nogle fødselsdage hjemme hos hinanden, hvor I ikke tog mig med, men i stedet valgte at drille mig, fordi I syntes, at det var sjovt?

5: I biblioteket, hvor vi skulle aflevere bøger alle sammen, så I, at der var en plet på min bog. I begyndte at grine højt, imens I sagde, “du er da bare for dum Ozan”?

6: Jeg skulle møde klokken 8.10, og da jeg kom ind ad skolen gangen, sagde I ikke engang hej eller godmorgen, men tog min skole taske og kastede den rundt til hinanden for at drille mig.

Læs også: 13-årige Odin tog sit eget liv: Blev mobbet hver dag

7: På et tidspunkt var vi alle sammen en tur forbi Zoologisk Have i København, hvor vi så på dyr. Da vi kom hen til en bjørn eller en løve, begyndte I at sige til hinanden “Det her er Ozan, han ligner sådan et dyr”?

8: Kan I huske, da vi havde idrætstimer, hvor jeg ikke kunne finde mit håndklæde. I tog det og kastede mudder på det og lagde det på plads igen? Da jeg så kom tilbage, blev jeg forbavset og ked af det.

9: På et tidspunkt var vi i København. Vi skulle nemlig se på den lille havfrue, og da vi kom hen til den, snakkede vi om den. Lidt efter sagde læren og I, at jeg ikke har oplevet Danmark endnu, og at jeg skulle tage mere ud og få nogle kammerater i stedet for at være ensom hele tiden og gå for mig selv i min egen verden.

Læs også: "Snart mobber ingen mig mere." - 14-årig tog sit eget liv

10: Selv i dag hilser I ikke på mig eller noget, men vælger så at gå lige forbi mig.

 

Dagens Gossip