NCC bygger 400 lejligheder på Aarhus Havn

Entreprenørkontrakten har en værdi på over 600 millioner kroner.

- Vi er glade for denne entreprenørkontrakt, der giver NCC adgang til at bidrage til den fortsatte udbygning af de bynære havnearealer i Aarhus. Dette byggeri får en flot placering ved siden af et andet af vores markante byggerier, nemlig Isbjerget, siger administrerende direktør Klaus Kaae, NCC Construction.

Lokalplanen for området er nu endelig godkendt, og byggeriet vil inden længe officielt blive sat i gang med det traditionelle første spadestik. Første etape vil efter planen være klar til indflytning i fjerde kvartal 2015, hvorefter de næste to etaper er færdige i 2016.

Bæredygtighed er tænkt ind i mange dele af Havneholmen, der blandt andet benytter miljøvenlige materialer med lang levetid og energieffektive installationer. Byggeriet får et sundt indeklima med masser af dagslys til glæde for beboerne og ventilation med varmegenvinding. Ved at tilbyde både mindre lejligheder på to værelser og store familieboliger på fem værelser vil Havneholmen desuden få en mangfoldig beboersammensætning. De vil få adgang til havnefronten og grønne haveanlæg med mange opholdsrum.

- Det er på alle måder et moderne byggeri, der lever op til mange af tidens krav om bæredygtighed, hvor der er taget hensyn til alt fra energiforbruget i byggeperioden til at skabe rum for beboernes trivsel, ung som gammel, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, ansvarlig for NCC Constructions aktiviteter i Jylland.

Arkitektonisk kommer Havneholmen til at spille godt sammen med den ikoniske form på nabo-byggeriet, Isbjerget, som NCC også har opført. Dels vil begge byggerier have hvid, slebet beton som dominerende materiale i facaden, dels vil byggeriets mange facadeforskydninger, varierende højder og altaner af forskellig størrelse skabe et unikt og attraktivt udtryk.

Til sammen vil det blive en markant del af det kommende havnemiljø.

Bygherrer på projektet er Topdanmark og PenSam med Kromann Reumert og Niras som rådgivere. Cowi og arkitekterne C.F. Møller er rådgivere for NCC, som er totalentreprenør på Havneholmen.

 

Dagens Gossip