Nu får Esbjerg Danmarks første Streetrace-bane

I 3½ år har udviklingen stået stille i planlægningen om den meget omtalte bane til streetracerne i Esbjerg. I går kunne streetracerne så endelige ånde lettede op, da Henrik Vallø meddelte, at afgørelsen fra Miljøklagenævnet var kommet.

- Det var som om, der faldt en stor byrde fra mine skuldre, da jeg i aftes modtog opkaldet fra Henrik Vallø, med beskeden om, at der var kommet en positiv afgørelse i sagen, siger Morten Henriksen, der er formand for Striben-Esbjerg, og forsætter:

- Det er af stor betydning for alt motorsporten på Korskro, at vi nu endelig kan komme videre.

I flere år har streetracerne i Esbjerg kæmpet for at få lovliggjort gaderæs og dermed også få en bane, hvor de i fred kan udøve deres hobby. Den længe ventede afgørelse i sagen satte en stopper for udviklingen og streetracerne var mildest talt ved at miste troen.

Afgørelsen betyder, at Striben-Esbjerg kan komme i gang med at udarbejde Danmarks første bane til streetrace, og det vækker stor glæde blandt kørerne. Hele aftenen og natten er det væltet ind med lykønskninger og glædesudråb fra hele landet.

Striben-Esbjerg er nu klar til at genoptage samarbejdet med de øvrige motorsportsklubber på Korskro, så de sammen kan skabe et stort motorsportsmekka. Planen er, at der skal anlægges en bane med mulighed for at køre 201 meter streetrace.

Anlægsudgifterne til selve banen ligger i kommunalt regi, og flere sponsorer har allerede tilkendegivet, at de er klar til at smide penge i projektet.

Processen fra ulovligt gaderæs til en organiseret sportsgren har forgået gennem 10 år. Denne proces er nu også kendt som ”Esbjerg-Modellen”.

- Vi har brugt ventetiden på at sprede Esbjerg-Modellen til hele landet, og vi har et tæt samarbejde med streetracerne i flere storbyer. Derfor betyder det utrolig meget for os, at vi nu endelig er kommet i mål, siger Morten Henriksen, der også gerne vil takke Esbjerg Kommune, og særligt borgmester Johnny Søtrup og Henrik Vallø for det gode samarbejde, og for deres store indsats for de unge mennesker i kommunen.

Tilbage står nu kun det store spørgsmål – hvornår er banen klar?

- Nu håber vi, at Esbjerg Kommune har slået turboen til, så Esbjergs nye duft allerede i 2014 kan være metanol og brændt gummi, slutter Morten Henriksen med et smil på læben.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip