Buschauffør frifundet for at røre kollegas brystvorte

En nordjysk mandlig chauffør har fået tilkendt en erstatning fra busselskabet Arriva. Det sker efter han blev fyret for sexchikane, skriver mx.dk.

To kvindelige chauffører anklagede chaufføren for sexchikane efter han hjalp dem indstillingen af varmeapparater i busserne ved Arrivas anlæg i Hadsund.

Manden hjalp kvinderne bag rattet, hvor pladsen er trang og det selvsagt kan være svært – ikke at komme i nærkontakt.

Ved den ene episode rørte mandens ene arm rørte ved kvindens højre brystvorte. Det fandt hun krænkende. Hun sagde ikke noget, men måtte både opsøge egen læge og en psykolog, for at få bearbejdet hændelsen, skriver mx.dk.

I det andet tilfælde har en kvinde forklaret, at hun sad i sædet for at se, hvordan han indstillede varmeapparatet. I den forbindelse lagde han en hånd på hendes ene knæ.

- Hvad fanden laver du, udbrød kvinden, hvorefter manden fjernede sin hånd.

Manden har forklaret, at han var ved at miste balancen og derfor ubevist støttede hånden på hendes knæ.

Han erindrer slet ikke, at han skulle have berørt den anden kvindes brystvorte, og heller ikke Afskedigelsesnævnet har fundet det sandsynliggjort, at manden havde seksuelle motiver.

Dommer Lene Pagter Kristensen afgjorde sagen og mente, at der var tale om et uheld. Chaufføren fik derfor tilkendt en erstatning på 20.000 kroner fra Arriva for uberettiget at være anklaget for sexchikane.