Eksplosion: 56-årig mand producerede hjemmelavet fyrværkeri

En 56-årig mand, der bor på Sønderbyvej i Agtrup ved Kolding, producerede hjemmelavet fyrværkeri i sit hjem, fortæller Kaj Hundrup fra lokalpolitiet i Kolding til Dagens.dk.

Det var en nabo, der lørdag ved 17.30-tiden anmeldte manden, da der blev hørt et "stort" brag.

Politiets undersøgelser viser, at manden var i gang med at blande kemikalier sammen til fyrværkeri.

- I følge manden skulle det stå og blandes i tre timer. Det foregik i en Quality Street spand og med en boremaskine, der var påmonteret et piskeris, siger Kaj Hundrup.

Efter en times tid gik den 56-årige mand ud for at kigge til blandingen. Og da han gik, nåede han højest halvanden meter fra spanden, da det hele eksploderede. Boremaskine, piskeris og spand fløj i raketfart ud i det blå og på græsplænen ved mandens hjem og lavede et kæmpe hul i græsplænen, oplyser politiet.

- Det kunne jo være gået grueligt galt, fortæller Kaj Hundrup til Dagens.dk.

Den 56-årige mand slap uskadt fra eksplosionen. Politiet overvejede at evakuere området omkring Sønderbyvej, men det valgte man at undlade. Forsvarets bomberyddere (EOD) blev tilkaldt og fik ryddet ejendommen.

Der blev fundet en del ting til produktion af fyrværkeri. Der blev fundet cirka tre kilo sort krudt, 60 kanonslag, et halvt kilo blandet aluminiumspulver og 12 forskellige kemikalier i pulver. De blev opbevaret i originalt emballage og der var op mod 20 kilo pulver.

Den 56-årige mand blev lørdag anholdt og afhørt. Han er løsladt igen og er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.