Kat forsøgt aflivet med sømpistol

En kat blev angiveligt forsøgt aflivet med en sømpistol, men katten overlever efter den er blevet opereret på Kolding Dyrehospital.

Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet onsdag aften om en kat, der løb rundt ved Ejby på Fyn med et stort søm i hovedet. Organisationen sørgede for, at katten blev indfanget og kom til dyrlæge.

»Meldingen fra dyrlægen er, at katten efter omstændighederne har det godt. Vi ved jo ikke, hvad der er sket, men det ser ud til, at der er nogen, der har forsøgt at aflive katten med en sømpistol, for skuddet går ind ved toppen af kraniet og så ud under øret,« siger kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse Tina Engberg i en pressemeddelelse.

»Jeg har ikke ord for, hvor modbydeligt det er, hvis det er tilfældet,« tilføjer hun.

Det er ulovligt at forsøge at aflive en kat med en sømpistol, og sagen er derfor meldt til politiet som dyremishandling.

»Det bliver jo desværre nok umulig at finde frem til gerningsmanden, men hvis der er nogen, der har kendskab til sagen, skal de kontakte Fyns Politi,« siger Tina Engberg.

Katten er en rød han, og den er meget kælen. Katten er ikke mærket eller chippet, så det har ikke været muligt at finde frem til dens ejer.

»Katten blev opereret i dag, og hvis der ikke bliver fundet en ny ejer, kommer den på et af vores internater, hvor vi vil finde en ny, god og kærlig familie til den,« siger Tina Engberg.

Fyns Politi kan kontaktes med oplysninger i sagen på telefon 114.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

 

Dagens Gossip