Politiet advarer om ny fupmail: Svindlere slår plat på velgørenhed

Sommeren er en rolig tid for de fleste, men ikke for netsvindlere, som konstant udvikler nye, ubehagelige metoder i bestræbelserne på at fuppe folk. Det seneste eksempel er rettet mod velmenende danskere.

Mailen fremstår som afsendt fra UNICEF. Den anmoder om støtte til børn, der er ofre for opstanden i Syrien, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

I overskriften står der: 'Syriske børn har brug for din hjælp'. Herefter kommer en lang smøre.

'Mange tusinde danskere vælger hvert år at gøre en forskel for verdens børn. TAK til jer! Vi knokler for at holde omkostningerne nede og indsamle flere penge. Og vi er stolte af, at vi hvert år kan bruge størstedelen af pengene til hjælpearbejdet for verdens børn. I Za'atari lejren i Jordan sidder tusindvis af syriske børn. De er flygtet fra Syrien og har oplevet vold og ødelæggelse. Mange af dem er traumatiserede og har mareridt om natten. 18 forskellige steder i lejren har UNICEF etableret børnevenlige områder, hvor børnene kan lege og få bearbejdet de voldsomme oplevelser.'

Mailen giver modtageren mulighed for at trykke på et link, der dirigerer videre til en hjemmeside. Siden ligner tilforveksling ligner UNICEFs.

På denne side opfordrer den falske afsender til, at man foretager en donation af penge og i den forbindelse give sine kreditkortoplysninger.

Mailen er falsk og er ikke afsendt af UNICEF, men af kriminelle, som ønsker at narre kreditkortoplysninger og dermed penge ud af velmenende danskere, oplyser Rigspolitiets Nationale IT Efterforsknings Sektion.

Hvis du skulle modtage en mail afsendt af [email protected] skal du blot slette mailen og ikke foretage dig yderligere, lyder det.