Teenagedrenge afsløret med falske penge fra bryllup

Et bryllup i Esbjerg er endt med en politiefterforskning, da tre drenge søndag har benyttet falske pengesedler, som de havde taget med fra brylluppet lørdag.

- Der bliver afholdt et bryllup her i Esbjerg lørdag, der følger traditionerne fra brudeparrets kultur. Det indebærer blandt andet paradekørsel, og at der på et tidspunkt bliver kastet med penge, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Mads Lervad Dammark.

Brylluppet fulgte mellemøstlige traditioner, der altså indebærer en regn af sedler over brudeparret.

Tilsyneladende har en eller flere af brylluppets gæster altså forsøgt at slippe billigt fra den tradition.

Men regnen af pengesedler fristede tre unge drenge i 12-13-års-alderen, der tog nogle femeurosedler med til Bilka i Esbjerg søndag. Her købte de bland-selv-slik for pengene.

- Drengene er uvidende om, at sedlerne er falske, men da børnenes forældre finder ud af, at børnene har brugt sedlerne, så sammenligner de sedlerne med deres egne, og de kan se, at sedlerne er falske, oplyser vagtchefen.

Forældrene tog derefter i Bilka for at underrette personalet og betale drengenes slik - med ægte penge.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu sagen med henblik på at finde frem til kilden til de falske pengesedler. Indtil videre har man konfiskeret omkring 30 femeurosedler.

- Sedlerne er meget vellignende, og det er jo også derfor, at drengene kan bruge dem i Bilka. Ved første øjekast kan det være svært at se, om de er ægte eller ej, siger Mads Lervad Dammark.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip