Vanvittigt fund: 800 døde babyer gemt af vejen i septiktank

Intet mindre end 800 lig af babyer er blevet fundet i en septiktank i Irland.

Ligene blev begravet mellem 1925 og 1961 ved et hjem for ugifte mødre. Det skriver Washington Post.

Mange af kvinderne, som var på hjemmet, betalte “tilbage til samfundet” ved at arbejde i to-tre år for at gøre deres forbrydelser - graviditet uden for ægteskabet - god igen. En forseelse, som var dybt stigmatiseret både religiøst og socialt.

Mere end fem årtier efter hjemmet for de ugifte kvinder blev lukket, står der nu en legeplads. Her har den lokale historiker Catherine Corless fundet resterne af de mange børn, som aldrig fik hverken kiste eller gravsten.

Politiet undersøger sagen

Børnedødeligheden på hjemmet for de uheldige kvinder var ekstremt høj.

- Hvis man kigger i arkiverne, døde to babyer om ugen. Men jeg prøver stadig at finde ud af, hvordan de kunne komme ligene i septiktankene, siger Catherine Corless til den amerikanske avis og fortsætter:

- Havde de ikke råd til kister?

Den grusomme opdagelse bliver undersøgt af politiet. Man formoder, at septiktanken vil blive gravet op i den forbindelse.

Ifølge buzzfeed.com har den katolske kirke planlagt et møde med nonnerne, som drev hjemmet for ugifte mødre. Kirken skulle også have oprettet en komité, der inkluderer lokalhistoriker Catherine Corless. Komitéen skal skaffe penge til en statue med navnene på de døde børn.

 

Dagens Gossip