Alt, du skal vide om en botox behandling

Er du træt af rynker hist og her? Så er der heldigvis rig mulighed for at gøre noget ved det. I dag kan du vælge imellem mange forskellige kosmetiske klinikker rundtomkring i Danmark.

Sponsoreret indhold

Uanset om du ønsker en botox behandling i København eller andre steder, er der nok at vælge imellem. Det er et resultat af den stigende popularitet, som de kosmetiske behandlinger har fået de seneste par år. Siden 2000, hvor Botox blev til kosmetisk brug i Danmark, er der åbnet flere og flere kosmetiske klinikker.

Ønsker du at blive klogere på, hvad en kosmetisk botox behandling indebærer – og hvorvidt den er farlig? Så læs med nedenfor. 

En effektiv rynkebehandling

De fleste har før eller siden hørt om Botox og fillers. Dog er der stadig en generel tendens til at tro, at Botox altid giver et overbehandlet udtryk, der ser unaturligt ud. Den tendens er heldigvis ikke gældende for dem, der søger et naturligt look. Det er nemlig sådan, at Botox bliver sprøjtet ind i ansigtsmusklerne i små mængder, så der ikke er fare for en overbehandling. 

Derudover vejleder de uddannede sygeplejersker på klinikker dig og sørger for, at du får den behandling, der passer til dit ansigt og dine behov. Men inden vi skal omkring, hvad en botox behandling egentlig indebærer, skal vi se lidt på, hvad Botox er for et stof – og hvad det gør.

Botox er et nervestof, der går ind og lammer musklerne de steder, hvor det sprøjtes ind. Det kan for eksempel være Botox til bekymringsrynker, øjenbryn, øjne eller pande. Alt efter hvor du ønsker at reducere dine rynker, vil du opleve, at en botox behandling er i stand til at udjævne og reducere dine rynker. 

Det sker, fordi stoffet går ind og forhindrer signalstoffer mellem nerver og muskler, således at selve nerveimpulserne bliver blokeret. Det gør i sidste ende, at musklerne ikke længere er i stand til at trække sig sammen og danne det, vi kender som rynker. 

Hvad bruger man primært Botox til?

En botox behandling er netop ideel som rynkebehandling, fordi det får dine muskler til at slappe af, så dine rynker forsvinder. Derudover kan det bruges til blandt andet:

  • nedadvendte mundvige
  • pandeløft
  • gummy smile (synligt tandkød, når du smiler)
  • kraftige kæbemuskler.

Med Botox får du ikke det endelige resultat med det samme. Med andre ord må du altså bevare tålmodigheden i 10-14 dage, før resultatet for alvor bliver synligt. Behandlingen er gennemtestet og er dermed ikke farlig.

Med tiden er flere og flere mænd også blevet glade for Botox. Dog er det de færreste, der skilter med det. Dét, til trods for at der generelt er en markant fremgang i botox indsprøjtningen. Størstedelen er dog stadig kvinder – særligt i 30-årsalderen, som ønsker at udsætte og ikke mindst forebygge rynker med en botox behandling.

Priserne på en botox behandling varierer, alt efter hvor stor en mængde af stoffet det er nødvendigt at fylde i. Mængden afhænger af dine ønsker og klinikkens faglige vurdering. Inden du træffer det endelige valg, bliver du først tilbudt en grundig konsultation. 

Under konsultationen har du mulighed for at få alle de informationer, du behøver om en botox behandling. Derefter har du mellem et og to døgn til at vurdere, om behandlingsformen er noget for dig.

 

Dagens Gossip