Eksperter slår fast: Du har tøet din frosne mad op forkert hele livet

Foto: Shutterstock.com

Smider du den frosne mad i køleskabet og lader det langsomt tø op, eller sætter du mikrobølgeovnen på optøningsopgaven? Begge dele bør du stoppe med. Læs her, hvad du i stedet skal gøre.

Hvem har ikke prøvet at tage en pakke frossent kød ud af fryseren om morgen og smide det i køleskabet for om eftermiddagen at have en pakke optøet kød, der er klar til at komme på panden eller i gryden til dagens aftensmad.

Læs også

Tjener vil tvinge Laura til at betale for mad, hun ikke skal have: 4-årig datter efterlader ham lamslået

Og hvis man har rigtig travlt, har de fleste sikkert også smidt de frosne madvarer i mikrobølgeovnen.

Sådan optør du din mad korrekt

"Forsejl den frosne mad ordentligt i plastik, og det bliver hurtigere varmet op, når man bruger koldt vand direkte fra vandhanen, fordi vand er mere ledende. Det smager også bedre," siger Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Researchinstitut i Göteborg, der påpeger, at det burde er hurtigst og sundest at bruge vandtricket. 

Det er Susanne Ekstedts oplevelse, at det typisk kun er fødevareindustrien, der kender til dette trick og ikke almindelige forbrugere. 

Så hvis du skal bruge din frosne mad hurtigt, er det bedst at tø det op i vand.

Det gælder både for kød, fisk og grøntsager. 

Når man skal tø mad op, er det vigtigt at undgå iskrystaller, hvilket kan nemt kan ske i køleskabet. Disse iskrystaler kan gøre nemlig gøre skade på madcellerne og ændre smagen på din mad. 

Læs mere om dryaged her.

Læs også

Vild afsløring: Jim Lyngvild konstruerer selv shitstorme

 

 

Dagens Gossip