Life Hack til forældre: Sådan får du børnene til at lave dagens gerninger og væk fra computeren

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke altid lige let at få sine børn til at lave lektier eller dagens gode gerninger. En mor kom dog på en rigtig god ide, der tvinger børnene til at lave det sure først, hvis de gerne vil have mulighed for det sjove bagefter.

Tiden hvor børn primært legede uden elektronik, er efterhånden længe bag ved os, og for mange børn består leg i dag af computer, tablets eller deres telefoner. Det er der som sådan ikke noget galt i, men det kan alt for let tage overhånd.

I mange familier er der dagligt en kamp om, hvor længe børnene må benytte sig af de elektroniske apparater, og hvornår de skal i gang med de daglige pligter. En mor ser dog ud til at have løst lige præcis det problem, og det gjorde hun på en ganske simpel måde.

Det er nemlig sådan, at koden til ens Wi-FI kan skiftes, og man behøver derfor ikke udelukkende benytte sig af den, som der automatisk kommer med, når man køber sig en router. Det er ganske let at skifte ens Wi-FI kodeord, og det fandt en mor ud af.

Lav dine pligter og du får koden

Moren der havde problemer med at få sine børn væk fra de elektroniske enheder, valgte derfor at skifte kodeordet til WI-FI netværket, og det betød, at børnene ikke længere kunne gå på nettet. Pludselig blev de elektroniske enheder overflødige, og hvis børnene ville have adgang til internettet igen, så måtte de lave dagens gode gerninger.

Hver dag skiftede hun koden til internettet, og så hang hun en seddel op, hvor der stod, hvad børnene skulle gøre for at modtage kodeordet.

”Dagens WI-FI kodeord kan i få, hvis i sender mig et billede af et rent køkken. Billedet skal indeholde en pakke med kiks på køkkenbordet ved komfuret (så i ikke genbruger et tidligere billede) Tak fordi i leger med. Må oddsene være til jeres fordel. Kærlig hilsen, Mor”

Skifter du dagligt koden til dit internet, så kan du hurtigt få børnenes opmærksomhed.

Hvis det i længden bliver besværligt at finde på et nyt kodeord hver dag, så er der også andre alternative metoder, som forældre har fundet effektive mod deres børn, der bruger lidt for lang tid på elektronik, og alt for lidt tid på lektier eller daglige pligter.

Et andet eksempel er fra et par forældre, der valgte at tage børnenes opladere som gidsel. Opladeren vil de ikke få tilbage, før de har lavet eksempelvis deres lektier, eller gjort rent på værelset. Det kan sagtens være, at de har strøm i et par timer, men mon ikke barnet bliver så frustreret, når batteriet løber tørt, at værelset er rent på nul komma fem?

Her har et forældrepar valgt at tage barnets oplader som gidsel, indtil karaktererne blev bedre.

 

Læs også

Far til fire opgav madlavning: Så stoppede hans børn med at være kræsne

 

 

Dagens Gossip