Sådan sparer du 2.300 kroner, ved at rykke rundt i dit køleskab

Foto: Shutterstock.com

Kunne du godt tænke dig 2.300 ekstra på lommen? Det er det ,som du cirka kan få, hvis du følger feng shui-ekspertens tips.

Du har måske hørt om det japanske indretningsfænomen ’Feng Shui’ men har du nogensinde hørt om fænomenet ’Fridge Shui’? Hvis ikke du har hørt om det før, så bare rolig, det er der mange andre, der heller ikke har.

’Fridge Shui’ er nemlig en forholdsvis ny betegnelse, men det kan til gengæld spare dig for rigtig mange penge om året.

I bund og grund handler det om, at du rykker rundt på varerne i dit køleskab, og i sidste ende, kan det spare dig for mere end 2000 kroner i løbet af et år.

To nye rapporter har nemlig vist, at vi mennesker smider mad for rigtig mange penge ud om året, og det kan altså ændres ved at rykke rundt i køleskabet. AO.com viser, at vi gennemsnitligt smider mad ud for 46 kroner om ugen. Ganger du det op, så bliver det 2.392 kroner om året.

En britisk mor blev sat på en test, hvor hun skulle begrænse sit madspild mest muligt, men det viste sig at være svære, end hvad hun først havde regnet med.

”Jeg har prøvet at stoppe med madspild før, men det er for let at vende tilbage til ens gamle vaner. En travl uge, en beslutning i sidste minut om at spise ud, et barn der vil have fiskefingre i stedet for de grøntsager, du havde planlagt at lave. Der er mange undskyldninger, for at lade være,” fortæller hun ifølge Ao.com

Kan omrokeringer i køleskabet være løsning?

Men hvordan kan det så lade sig gøre at mindske madspild, hvis man rokeringer om i sit køleskab? Det har mediet Ao forhørt sig om hos en Feng Shui-ekspert, Davina MacKail, der fortæller, at man er nødt til at skabe positiv energi omkring køleskabet.

”Køkkenet hvor de fleste køleskaber bor, symboliserer hjertet af hjemmet. Det er her, vi modtager vores næring, roden til vores gode helbred. Så hvis vi vil have sundhed, er det vigtigt, at vi giver nok opmærksomhed til vores køleskab, så vi kan skabe noget positivt energi, sheng chi, som symboliserer vores sundhed og velstand,” lyder det fra Davina MacKail.

Efterfølgende kommer hun med gode råd til, hvordan man bør arrangere sit køleskab, så man ender med at smide mindst muligt mad ud, og dermed sparer flest mulige penge.

1.Som en kilde til frisk føde, er køleskabet vigtigt for både sundhed og rigdom i feng shiu-termer. Derfor bør man have et fyldt (ikke overfyldt!) køleskab fyldt med levende mad, såsom frisk frugt, salater og grøntsager, der får dig til at føle dig sund og giver dig motivation til at spise sundere mad.

2. Vejen til et sundt køleskab starter med oprydning. Fjern alt, og smid de ting ud, der er muggent, udløbet for dato, eller som du ikke kan genkende.

3. Hent noget varmt sæbevand, tilføj noget citronsaft, fjern hylder og skuffer, og giv det en grundig rengøring.

4. Put kun de ting i køleskabet der er friske, og som du ved, at du vil spise. Put madvarer der er ens, de samme steder. Eksempelvis ost sammen med ost. Hold kød og fisk separeret, men på en af de lavere hylder, så det ikke lækker og ødelægger andet mad.

5. For at fjerne gamle lugte fra dit køleskab, så tilføj noget bagepulver i en lille skål, og efterlad det i køleskabet i 48 timer. Brug eventuelt et par dråber citron, for at give dit køleskab et frisk sødelig duft.

6. En ugentlig rengøring er af dit køleskabe er den perfekte ”fridge shui”. Helst inden du går på indkøb. Roter friske frugter, så dem du købt senest, bliver spist næste gang. Smid ting ud, der ikke kan spises og hold øje med, hvad du ikke har brugt – måske du skulle stoppe med at købe det, eller reducere mængden, som du køber – et organiseret køleskab vil ikke blot forbedre din sundhed, det vil også spare dig penge.

Hvis du følger ekspertens råd, kan det være med til at holde sit køleskab pænt og rent, mens du samtidig kun har frisk mad i køleskabet. Det skulle give dig mere lyst til at spise det, og mindre lyst at smide det ud, og det kan altså spare dig for en del penge

Læs også

Er der potentielt en kylling i din æggebakke?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip