Kronprins Frederik om Henriks sygdom: Sådan har han det

Foto: Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik har besøgt prins Henrik, som blev indlagt på Rigshospitalet søndag aften. Nu fortæller han, hvordan det går med hans far.

Prins Henrik, som blev indlagt på Rigshospitalet søndag aften, er i bedring. 

Det fortæller kronprins Frederik torsdag, efter han har besøgt sin far på hospitalet.  

Det skriver Billed-Bladet.

Læs også

Prins Henrik pludselig indlagt på Rigshospitalet - nu fortæller hans gode ven om årsagen

- Det går fremad. Han er jo i gode hænder og nu venter vi bare stille og roligt, siger kronprins Frederik til Billed-Bladet.

Kongehuset sendte søndag en pressemeddelelse ud i forbindelse med prins Henriks indlæggelse:

- H.K.H. Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København. Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet. 

Læs også

Endelig udtaler Margrethe sig om Henriks sygdom: Sådan har prinsgemalen det

I juli 2017 blev prins Henrik opereret i lysken og bækkenet på grund af en forsnævring i pulsårerne. Kort efter blev han overført fra Aarhus Universitetshospital til Skejby Sygehus, fordi han havde en infektion i benet.

Et par måneder senere - i september 2017 - oplyste Kongehuset, at prins Henrik lider af demens:

- Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen, lød det fra Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

I slutningen af november udtalte dronning Margrethe sig for første gang om prins Henriks helbred, siden han gik på pension og senere fik diagnosen demens. Det skete ifølge TV 2 i forbindelse med et tre dage langt statsbesøg i det vestafrikanske land Ghana:

- Min mand har det rigtig udmærket i øjeblikket. Jeg har lige hørt fra ham, og han er på et dejligt sted i varme lande ved havet og nyder det - og har det virkelig godt. Så det glæder mig meget. Det er mærkeligt at lave sådan en rejse helt alene, men på den anden side, det er vilkårene. Og når han har det godt, hvor han er, så har jeg det godt, hvor jeg er, udtalte dronning Margrethe til TV 2.

Prins Henrik vender Danmark ryggen: Har slået sig ned i afrikansk land

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip