10-årig hængt i halstørklæde: Kommer til at ligge i koma flere dage

Den 10-årige dreng, der onsdag morgen blev hængt i sit eget halstørklæde på en skole ved Hurup i Jylland, holdes i respirator i de kommende dage.

Det skriver tv2.dk.

- Han holdes i koma i flere dage endnu. Meldingerne lyder på, at det har været en positiv nat, og at han fortsat er stabil. Et positivt tegn, siger skoleleder Morten Nebel til tv2.dk.

Det er imidlertid svært at konkludere noget om drengens tilstand ud fra lægernes beslutning. Det forklarer Susanne Wammen, overlæge og formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin.

Hun kender dog ikke den konkrete sag i detaljer.

- Der er jo nok nogle ting, der gør, at de vil afvente situationen. Men det behøver ikke være fordi, han har det værre, at han holdes i respirator. Det er en del af behandlingen af en patient, at hvis man ikke vågner op i forbindelse med en genoplivning, så nedkøler man patienten for at mindske risikoen for hjerneskader, siger hun til tv2.dk.

Politiets første teori om, hvordan det kunne gå så galt for den unge elev på Boddum-Ydby Friskole, går på, at han ville hoppe ud af et toiletvindue for at komme ud til sine legekammerater.

Idet han hopper ud, kommer hans halstørklæde - en såkaldt halsedisse - til at sidde fast i vinduets håndtag. Derfor kommer han til at hænge fra vinduet og kan ikke nå jorden.

 

Dagens Gossip