10 dræbt af drone i Pakistan

En amerikansk drone har søndag dræbt mellem 10 og 12 formodede militsfolk fra Taliban i det nordlige Pakistan, siger efterretningskilder i landet.

Angrebet er sket få dage efter, at en højtstående Talibanleder i området blev dræbt af et af de ubemandede amerikanske fly, der styres fra Washington.

Flere militante menes at opholde sig på de tre baser i Babar Pehari i Sydwaziristan, som blev angrebet søndag, og antallet af dræbte kan stige.

Baserne menes at tilhøre gruppen Punjabi Taliban, der har nære forbindelser til terrornetværket al-Qaeda.

Talibangrupper i Pakistan har oprettet en del tilflugtssteder i bjergområdet Babar Pehari, der ligger 140 kilometer nordøst for Wana, som er hovedkvarter i Sydwaziristan.

Det er den pakistanske hær, som kontrollerer Sydwaziristan. Men kontrollen bygger mange steder på skrøbelige våbenhvileaftaler med lokale klaner.

Et af Taliban-bevægelsens ledende medlemmer Maulvi Nazir Wazir - bedre kendt som Mullah Nazir - blev dræbt ved et amerikansk droneangreb onsdag i det nordlige Pakistan.

Antallet af amerikanske droneangreb er steget markant under præsident Barack Obama, og de pilotløse fly har fået ram på flere hundrede militante. Men også mange civile har mistet livet i angrebene.

I 2007 var der bare fem droneangreb, mens der i 2010 blev foretaget 117 angreb. Sidste år var antallet faldet til 46.

Mange pakistanere mener, at droneangrebene krænker landets suverænitet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip