10 gode vaner i et lykkeligt parforhold

Lykkelige par har nogle andre vaner end ulykkelige par.

En vane er en form for diskret adfærd, som du gør automatisk, og som det kræver meget lidt at vedligeholde.

Til gengæld tager det, ifølge Psychology Today, 21 dages daglig repetition at få ny adfærd til at blive en vane.

Her er en liste over 10 gode vaner, du kan tage med ind i dit parforhold for at gøre det mere lykkeligt.

1. Gå i seng på samme tid
Kan du huske i starten af forholdet, hvor I slet ikke kunne vente på sengetid?
Lykkelige par modstår fristelsen til at gå i seng på forskellige tidspunkter. De går i seng på samme tid, også selvom den ene måske vågner lidt senere for at ordne ting, mens den anden sover. Og når de rører hinanden, får de stadig kildrende fornemmelser og bliver seksuelt opstemte.

2. Dyrk jeres fælles interesser
Når den første besættelse har lagt sig, er det meget almindeligt pludselig at opdage, at I har temmelig få interesser til fælles. Men lad være et undervurdere hvor vigtigt det er at have aktiviteter, som I kan lave sammen, og begge få noget godt ud af. Hvis der overhovedet ikke er nogen fælles interesser, så udvikler lykkelige par dem fra bunden. Men sørg samtidig for at bevare jeres individuelle interesser; det gør dig mere spændende for din partner, og så virker du heller ikke for afhængig.

3. Gå hånd i hånd eller side om side
I stedet for, at en af jer kommer slentrende bag den anden, går lykkelige par med hinanden i hånden eller ved siden af hinanden. De ved, at det er vigtigere at være sammen med den anden end at se på træerne og bygningerne langs vejen.

4. Gør tillid og tilgivelse til standarden
Når der opstår skænderier, de ikke kan løse, bruger lykkelige par tillid og tilgivelse som en form for standardtilstand, i stedet for mistillid og nag.

5. Fokusér på, hvad din partner gør godt og ikke det, han eller hun gør forkert
Leder du efter ting, partneren gør forkert, skal du nok finde noget. Hvis du gør det modsatte, sker det samme. Det hele afhænger af, hvad du kigger efter. Lykkelige par fremhæver de positive ting.

6. Giv hinanden et kram når I kommer hjem
Vores hud husker både god berøring (elsket), dårlig berøring (misbrugt) og ingen berøring (forsømt). Par, der siger hej til hinanden med et knus, giver huden en masse af den gode berøring, hvilket i sidste omgang får dig til at føle dig mindre anonym i verden.

7. Sig ‘Jeg elsker dig’ og ‘hav en god dag’ hver morgen
Det er en god og simpel måde at købe sig til noget tolerance og tålmodighed i forholdet, lige inden partneren tager afsted for at tage kampen op med trafikpropper, lange køer, dumme chefer og andre irritationsmomenter.

8. Sig ‘god nat’ hver nat, uanset hvad du føler
På den måde fortæller du din partner at, uanset hvor vred du er på ham eller hende, så vil du stadig gerne være en del af forholdet.
Det siger, at dét, I to har sammen, er større end enhver større eller mindre uoverensstemmelse.

9. ”Tjek vejret” i løbet af dagen
Ring til din partner hjemme eller på arbejdet for at høre, hvordan dagen går. Det er en rigtig god måde at afstemme forventningerne, så I er mere i sync, når I mødes igen efter en arbejdsdag. Hvis din partner for eksempel har en dårlig dag, er det måske urimeligt at forvente, at han eller hun er edderspændt over noget godt, der er sket for dig.

10. Vær stolt over at blive set af din partner
Lykkelige par er henrykte over at blive set sammen, og har meget ofte en kærlig kontakt med hinanden - hånden på hånden eller hånden på et knæ eller i nakken. Det er ikke fordi de praler; de viser bare, at de hører sammen.

 

Dagens Gossip