100 amerikanere skuddræbt siden skolemassakre

Aftenen efter massakren på Sandy Hook-skolen i Newtown, Connecticut, åbnede en mand ild mod en bil i Kansas City og ramte en fireårig dreng i hovedet. Den lille dreng er en af de mindst 100, der er blevet dræbt af skud på godt en uge i USA.

Det er netavisen Huffington Post, der under overskriften "At leve og dø i Amerika" har opgjort de mange skuddrab for at sætte fokus på våben i USA.

I ugen efter massakren på skolen i Newtown, hvor 26 elever og ansatte blev dræbt, blev der også fundet dræbte i blandt andet et forladt hus, en vaskehal, en bodega, en baghave, et motels reception og i en Chevy pickup, skriver netavisen.

De havde det tilfælles, at det var skud, der slog dem ihjel.

Huffington Post har natten til søndag dansk tid erstattet forsidebilledet med en masse overskrifter fra ugens historier i medierne om skuddrabene rundt omkring i landet.

Netavisen gør opmærksom på, at der ikke er tale om en fuldstændig opgørelse - og at antallet af skuddræbte på en uge i snit var det dobbelte i 2010. Den fireårige dreng er således bare et enkelt tilfælde ud af en kæmpe drabsstatistik.

I ugens løb blev en person fundet skudt i ansigtet, mens han sov - ved siden af lå en baby i sin vugge. Et andet offer var en bedstemor på vej hjem fra en indkøbstur.

Lørdag - dagen efter Newtown-massakren - skød en treårig dreng sig selv i hovedet ved et uheld. Han havde fundet et våben hjemme hos sin tante og onkel. Og en 14-årig dreng blev fundet død i sit køkken. Politiet mistænker røvere for at stå bag.

Våbendebatten i USA har raset siden Newtown-massakren, hvor 20-årige Adam Lanza bevæbnet med sin mors lovligt indkøbte våben, skød og dræbte elever, skoleansatte, sin mor og sig selv.

Præsident Barack Obama siger, at han støtter et forbud mod angrebsvåben. Den indflydelsesrige våbenlobby-gruppe National Rifle Association mener derimod, at skoler bør have bevæbnede vagter.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip