1000 designbøger til skolerne i Kolding

I disse dage får ansatte på skolerne i Kolding Kommune en flot bog om design i hænderne.

Publikationen er udviklet af Kirsten Jensen, publikumsudviklingsansvarlig på Trapholt i samarbejde med Gitte Stokholm Klausen, Grith Rasmussen og Lisbet Larsen fra hen­holdsvis Lyshøjskolen, Munkevængets Skole og Kongsbjergskolen i Kolding Kommune.

Firkløveret har skrevet bogen som et redskab til, hvordan lærerne i Kolding Kommune helt konkret kan få designpædagogik ind i den daglige undervisning.

- Alle forløbene i bogen er enkle og overskuelige og kan tilpasses den enkelte klasse. Vi bruger Trapholts samling som udgangspunkt - hvor eleverne både kan arbejde hjemme i klasserne med opgaverne eller komme på museet og afprøve det, de har lært, siger Kirsten Jensen.

Målet med Kolding Kommunes designsatsning er, at Danmark har brug for en innovativ og initiativrig ungdom, som kan se mulighederne omkring sig, og har modet og redskaberne til at omdan­ne disse til nye ideer - og ikke mindst realise­re dem.

At det netop er Trapholt, der er omdrejningspunktet for publikationen er derfor ikke en tilfældighed.

- Trapholt har en stærk tradition for in­novativ formidling, hvor vi styrker elevernes egne evner til at bemestre og stille spørgsmål til kunst og design. Vores vision er dybest set at styrke elevernes viden og give dem innovativ kraft, forklarer Kirsten Jensen.

Alle opgaver i bogen er udviklet med udgangspunkt i Undervisningsministeriets trinmål for de enkelte fag. Kolding Kommune, Kulturstyrelsen og Nykredit Fonden har støttet udviklingsarbejdet.

 

Dagens Gossip