100.000 fattige børn i rige Norge

Nok er Norge et rigt land på grund af olien, men alligevel lever mange børn i fattigdom, viser ny rapport offentliggjort i Dagsavisen.

Flere end 102.000 børn i Norge voksede i fjor op i familier og hjem med lave indtægter. Især børn fra indvandrerfamilier har det svært. Fire af 10 fattige børn har indvandrerbaggrund.

Antallet af børnefamilier med lave indtægter er steget i de senere år, også selv om hovedparten af de fattige familier har fået flere penge i hænderne.

- Indtægterne og priserne er vokset meget i de senere år i Norge. Hvis forældrene ikke har arbejde og er afhængig af offentlig støtte, der ikke er justeret, bliver det svært, siger Bjørn Gudbjørgsrud, der har været med til at udarbejde rapporten "Fattigdom og Levevilkår i Norge".

Han siger, at hvis børnetilskuddet havde fulgt med den almindelige prisudviklingen ville der være færre fattige børn i Norge.

Især familier fra Irak, Afghanistan og Somalia lever fattigt, viser undersøgelsen. Ringe uddannelse og dårlige sprogkundskaber gør, at voksne i sådanne familier har meget svært ved at få arbejde.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip