12 dræbt af selvmordsbomber ved begravelse i Irak

Nyhedsbureauet Reuters rapporterer, at søndagens bombeangreb var rettet mod et begravelsestelt, hvor sørgende tog afsked med en sunnimuslimsk mand, der var død tre dage tidligere. Angrebet fandt sted i Dura-området i hovedstaden, hvor 46 personer desuden blev såret i angrebet.

Lørdagens bombeangreb dræbte ifølge Reuters 73 og sårede mere end 200 i Sadr City, der er et shiamuslimsk distrikt i Bagdad.

Fredag eksploderede to bomber i en sunnimuslimsk moske ved Samarra nord for Bagdad. Her døde 18, mens 21 blev såret.

I provinsen Nineveh blev to betjente og en soldat dræbt søndag, mens 47 personer blev såret i et selvmordsbombeangreb i den irakiske by Kirkuk.

Voldshandlingerne i Irak har i år nået et niveau, der ikke er set siden 2008.

Ifølge nyhedsbureauet AFPs opgørelser, der bygger på oplysninger fra sikkerhedskilder og lægepersonale, er mere end 580 personer blevet dræbt alene i denne måned. Tallet er dog behæftet med usikkerhed.

Uroligheder i det borgerkrigshærgede naboland Syrien menes at have ansporet til sekteriske spændinger i hele Mellemøsten, herunder også i Irak.

Her er der desuden interne spændinger mellem landets sunni- og shiamuslimer, der endnu ikke har fundet en stabil fordeling af magten efter afsættelsen af Saddam Hussein.

 

Dagens Gossip