135 får fyreseddel hos LM Wind Power i Lunderskov

135 ansatte bliver fyret i morgen på LM Wind Power hovedfabrik i Lunderskov udenfor Kolding, oplyser TV SYD. Massefyringen er den seneste af en række, og der vil kun være ca. 115 medarbejdere tilbage bagefter.

Ledelsen har endnu ikke fortalt medarbejderne, hvem der bliver fyret, det sker først torsdag. Vice Presiden for Global Manufacturing, Richard Bevan, siger til TV SYD:

- Den globale vindindustri er under pres fra den generelle økonomiske situation og faldende efterspørgsel. Så selvom det er dybt beklageligt, er det desværre ingen overraskelse, at også vores danske fabrikker er påvirket.

Ingen af tillidsmændene ønsker at udtale sig, før der er sat navne på fyresedlerne. Men formanden for 3F Kongedalen i Vamdrup, Egon Nissen, kalder fyringsrunden for "en katastrofe" for medlemmerne.

Virksomheden oplyser, at den ikke vil lukke fabrikken helt:

- Vi vil fortsat producere i Danmark. Det er her, vi har hovedkvarter med vores produktionsteknologi og udvikling lige i nærheden, men det er nødvendigt hele tiden at kigge på vores produktionsapparat med tanke på vores kunders behov. Vi agerer med den nødvendige fleksibilitet, som også gør os i stand til at øge kapaciteten på et senere tidspunkt, hvis det bliver nødvendigt, siger Richard Bevan til TV SYD.

Kilde: TV Syd

 

 

Dagens Gossip