136 ud af 478 reddet fra brændende græsk færge

Redningshelikoptere arbejder konstant på at redde passagerer fra en brændende færge, der er i drift i Adriaterhavet, efter at den brød i brand ved den græske ø Korfu.

Inden branden begyndte, var der 478 mennesker om bord på den græske færge Norman Atlantic. Ud på aftenen sagde de italienske myndigheder, der koordinerer redningsindsatsen, at 172 mennesker er reddet væk fra færgen.

Redningsindsatsen ventes at fortsætte natten igennem, selv om mørke og dårligt vejr gør arbejdet besværligt.

Den italienske flåde siger, at to italienske og en græsk helikopter flyver folk væk fra færgen. Der er også 10 andre skibe i området for at bistå redningsaktionen.

Der er meldt om en dræbt passager. Det var en mand, der kastede sig eller faldt over bord. Han blev senere bjærget af en italiensk kystvagtbåd. Der er desuden meldt om fire kvæstede.

Grækenlands shippingminister, Miltiadis Varvitsiotis, siger søndag aften, at branden synes under kontrol.

Videre siger han, at skibet bliver slæbt til en italiensk havn. Tidligere forlød det ellers, at det skulle slæbes til Albanien.

Færgen har været i brand siden omkring klokken 06.00 søndag, måske tidligere. Om bord på færgen er der omkring 200 biler, og branden kan være opstået i et køretøj.

Der har i løbet af søndagen været meget dramatiske meldinger fra færgen, da passagerer begyndte at ringe til deres pårørende for at fortælle om situationen.

Blandt de, der tidligere på dagen blev reddet, er en gravid kvinde og tre børn, som blev fundet halvnøgne og nedkølede i vandet.

De er bragt til et syditaliensk hospital, skriver nyhedsbureauet Ansa.

- Jeg kan ikke trække vejret. Vi kommer alle til at brænde ihjel som rotter. Gud hjælpe os, råbte en af kokkene om bord i et telefonopkald til sin kone.

Andre passagerer siger, at branden har skabt så meget varme, at "vores sko er begyndt at brænde."

Færgen, som tilhører den græske færgerederi Anek Lines, var på vej fra havnebyen Patras til Ancona på den italienske østkyst.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip