14-årig dreng er dømt for terror i Østrig

En 14-årig tyrkisk statsborger med forbindelse til ekstremistiske islamister er tirsdag blevet idømt to års fængsel for at have indhentet oplysninger om bombefremstilling og for at ville rejse til Syrien for at slutte sig til ekstremistgruppen Islamisk Stat.

Ud over at forberede et bombeangreb mod en banegård i den østrigske hovedstad, så blev drengen af en domstol i hjembyen Sankt-Pölten også fundet skyldig i at være medlem af en terrororganisation.

Otte måneder af straffen var ubetinget, mens de 16 måneder er betinget.

Ifølge anklageskriftet ønskede drengen, der udvandrede fra Tyrkiet i 2007, at gennemføre angrebet, inden han rejste til Syrien for at slutte sig til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat for at udkæmpe "hellig krig".

Politiet har oplyst, at drengen, da han blev anholdt i oktober 2014, konkret havde forhørt sig om indkøb af ingredienser til en bombe og planlagde at lade bomben eksplodere på et offentligt sted som eksempelvis den travle banegård Westbahnhof i Wien.

Den 14-åriges advokat, Rudolf Mayer, har sagt til nyhedsbureauet AFP, at hans klient, der fylder 15 om få dage, kun har leget med ideen om at fremstille en bombe. Han har siddet varetægtsfængslet siden januar efter at have overtrådt reglerne for sin prøveløsladelse.

Ubekræftede presseforlydender går på, at IS skal have tilbudt drengen 25.000 euro (187.500 kroner), hvis han gennemførte bombeangrebet.

Ligesom andre europæiske lande oplever Østrig også en stadig strøm af mennesker, der forlader eller overvejer at forlade landet for at slutte sig til de militante medlemmer af IS i Syrien og Irak.

Ifølge det østrigske indenrigsministerium har flere end 200 gjort det, heriblandt kvinder og mindreårige. Omkring 70 er siden vendt tilbage til Østrig. Mange af dem tilbageholdes, mens de venter på at komme for retten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip