15 år siden i dag: Århundrets orkan tog Danmark med storm

Om aftenen, fredag den 3. december 1999, blev Danmark ramt af den hidtil mest ødelæggende orkan. Orkanen blev dannet som et lille lavtryk over Atlanterhavet den 2. december, men bevægede sig hurtigt østover, hvor den gik i land næste dag.

Værst gik det for sig på Rømø i det jyske Vadehav, hvor vindstyrken nåede 51,4 m/s. Det var en rekord, der stod frem til sidste år, hvor orkanen Allan målte 53,5 m/s. I den gamle domkirkeby, Ribe, steg vandstanden med hele fem meter som følge af den stormflod, der ramte byen.

Stormens skader løb op i 13 milliarder kroner, mens 800 mennesker blev kvæstet, og 6 personer blev dræbt under stormens hærgen. Til dato er det stadig det økonomisk dyreste naturfænomen, der har fundet sted herhjemme. Det gik også hårdt ud over de danske skove, hvor over 4 millioner kubikmeter træ blev smadret af de kraftige vindstød.

I galleriet har vi samlet en række billeder fra den skæbnesvangre dag i 1999, hvor Danmark blev ramt af den hidtil største naturkatastrofe. Kan du huske, hvad du lavede den dag?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip