15 forbrændte lig fundet på gasanlæg

Algeriske sikkerhedsstyrker har lørdag fundet 15 forbrændte lig på gasanlægget i Algeriet, hvor et gidseldrama udspiller sig på fjerde døgn.

Ligene er endnu ikke identificeret, siger en unavngiven kilde tæt på konflikten.

Anlægget blev onsdag morgen angrebet af militante islamister med forbindelse til al-Qaeda, som tog et ukendt antal udlændinge som gidsler.

De algeriske myndigheder arbejder nu på at få identificeret ligene, som blev fundet, da sikkerhedsstyrker lørdag gjorde endnu et forsøg på at få befriet de tilbageværende gidsler på anlægget i Sahara-ørkenen.

Det vides endnu ikke, hvordan de 15 ofre døde, og det er også uklart, hvorvidt der er tale om gidsler eller gerningsmænd.

Ifølge den britiske tv-station BBC har algeriske soldater omringet terroristerne, som forsat holder et ukendt antal gidsler inde på anlægget In Aménas.

Flere meldinger går på, at syv af gidslerne er udlændinge, men det er endnu ikke bekræftet.

Omkring 20-30 gidslers skæbne er endnu uvis, heriblandt seks nordmænd.

Det vides ikke, hvordan de algeriske myndigheder arbejder for at få gidseltagerne til at frigive gidslerne, men den internationale utilfredshed med Algeriets håndtering af hele situationen vokser time for time.

10 japanere befinder sig fortsat i de militante islamisters varetægt, og Japans premierminister, Shinzo Abe, kritiserer de algeriske myndigheder for at iværksætte en militæraktion uden tanke på gidslernes ve og vel.

Også Storbritannien har udtrykt utilfredshed med, at briterne ikke blev taget i ed, før de algeriske sikkerhedsstyrker blev sat ind mod de islamistiske gidseltagere.

Det er den britiske oliegigant BP, der driver gasanlægget i det sydlige Algeriet sammen med Statoil og det statslige algeriske olieselskab Sonatrach.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip