1.500 togpassagerer strandet på stationer landet over

Togene holder stille i det meste af landet på grund af mandagens voldsomme storm, og det har skabt problemer for rigtig mange passagerer, som nu er strandet på stationer rundt omkring.

I alt er 1500 passagerer strandet, viser DSB's foreløbige opgørelse ifølge Rigspolitiet. Og de får nu tilbudt ly for natten i for eksempel lokale sportshaller, oplyser kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet Thomas Kristensen.

- Man skaffer dem et sted, hvor de kan få hvilet og noget at spise og drikke. Der vil være politi til stede, som kan hjælpe dem med det praktiske, og for eksempel formidle kontakt til pårørende, hvis de ikke har en telefon med strøm på, siger Thomas Kristensen.

- Nogle bliver måske hentet af pårørende eller har familie i området, hvor de kan overnatte. Men dem, der ikke har de muligheder, tager vi os godt af, tilføjer han.

Det er de lokale beredskabsstabe ved landets politikredse, der nu vil sørge for den videre transport og indkvartering af passagererne.

Omring 500 passagerer er strandet på Hovedbanegården i København, mens omkring 200 passagerer er strandet på hver af banegårdene i Roskilde, Odense, Esbjerg, Aarhus og Fredericia.

De strandede rejsende på Hovedbanegården i København får tilbud om at overnatte på Grøndal Multicenter, hvor Københavns Kommune arrangerer overnatningsmuligheder.

- De strandede bliver kørt til Grøndal Multicenter i busser. Der er madrasser og lidt forplejning til de overnattende på stedet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På grund af stormens skader kommer der ikke til at køre tog syd for Aarhus, på Fyn og på Sjælland før klokken 04 tirsdag morgen, oplyser DSB.

 

Dagens Gossip