15.000 biler strander i kraftigt snefald i franske alper

Tusindvis af bilister er lørdag blevet fanget i deres køretøjer, efter at der er faldet store snemængder i de franske alper.

De franske myndigheder har således oprettet krisecentre i mindst 12 byer, efter at 15.000 biler blev fanget i snemasserne. De berørte steder er ifølge nyhedsbureauet dpa blandt andet Albertville, Chambéry, Moutiers og Aix-les-Bains.

De store snemængder kommer samtidig med, at feriegæster enten er på vej til eller fra skisportssteder i de franske alper.

En meldes omkommet under uvejret. En 27-årig mand kørte sin bil ned i en kløft i bjergområdet Belledonne, som ligger omkring 29 kilometer nord for Alpe d'Huez i det østlige Frankrig.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, opfordrer i en meddelelse bilister til at "udvise stor forsigtighed"", og hvis man kan udsætte sin rejse, skal man gøre det, lyder det fra ministeren.

I det nordlige Frankrig er det ikke sne, men stærk blæst, der giver problemer.

En storm med vindstød på op mod 160 kilometer i timen har tvunget havnen i byen Calais, der ligger ved Den Engelske Kanal, til at lukke. Bilfærgerne til og fra Storbritannien er blevet aflyst.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip