16-årig pige opdigtede voldtægt

En 16-årig pige fra Næstved er blevet sigtet for falsk anmeldelse efter hun opdigtede en voldtægt i Lunderskov.

Pigen havde været på værtshus i Lunderskov i weekenden og efterfølgende gik hun sammen med sine venner til en privatfest. Bagefter overnattede hun hos en af festdeltagerne.

- Nu er det sådan, at Lunderskov Efterskole kræver, at eleverne senest er tilbage på skolen klokken 22 om søndagen, så de er frisk til en ny uge, fortæller Jesper Brian Jensen fra lokalpolitiet i Kolding til dagens.dk.

Og det nåede pigen ikke, da hun sov hos en dreng.

Da hun muligvis manglede en undskyldning, så betroede hun sig til en af skolens ansatte, da hun kom tilbage på efterskolen.

- Hun fortalte at hun var blevet voldtaget bag grillbaren i Lunderskov, siger Jesper Brian Jensen.

Politiet blev alarmeret og efter en tids efterforskning, fandt politiet ud af, at vidneforklaringer og pigens version ikke stemte overens. Derfor gik det op for politiet, at den 16-årige pige havde opdigtet voldtægten.

- Vi har nu sigtet hende for falsk anmeldelse. Strafferammen er op til et halvt års fængsel, men ender normalt enten med en betinget dom eller en bøde. Men nu har hun fået en plet på straffeattesten, fortæller Jesper Brian Jensen fra lokalpolitiet i Kolding.

Pigens forældre er også blevet informeret om datterens opdigtede voldtægt.

Lokalpolitiet i Kolding statuerer her et eksempel af hensyn til de ofre, der reelt har været udsat for voldtægt.

- Hvis vi har 100 anmeldelser om voldtægt og kun fire holder stik, så går det ud over troværdigheden for de personer, som vitterligt er blevet voldtaget, slutter Jesper Brian Jensen.

 

Dagens Gossip