16 års fængsel for drab på familiefar

08/10/2013 19:50

BNB

Nyheder
Samtidig blev en 28-årig medtiltalt, Mohamed Daher, idømt syv års fængsel og udvisning for bestandig for blandt andet to drabsforsøg, mens Adnan El-Chamis storebror slap med tre måneders fængsel for to knytnæveslag.»Vi er ikke tilfredse med, at han blev dømt for drab og tre drabsforsøg, så vi har anket dommen til landsretten, da vi mener, der er tale om vold med døden til følge,« fortæller drabsmandens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen.Forsvarsadvokaten glæder sig over, at dommeren ikke lyttede til anklagerens krav og idømte Adnan El-Chami fængsel på livstid, men han mener altså ikke, at hans klient i det hele taget burde have været fundet skyldig i drab.»Vi så helst, at sagen drejede sig om, hvorvidt han skulle have otte eller ni års fængsel for vold med døden til følge. Det er det resultat, vi håber at kunne opnå i landsretten,« fortæller Michael Juul Eriksen.Drabet fandt sted tidligt om morgenen 15. september 2012 foran morgenværtshuset Café Louise på Nørrebro i København. Billeder fra et overvågningskamera viser knivstikkeriet, ligesom der er billeder af, hvordan offeret efter et enkelt knivstik i hjertet vakler ud på kørebanen på Nørrebrogade. Han døde senere af sine kvæstelser.Ifølge forsvarsadvokaten havde Adnan El-Chami ikke til hensigt at slå ihjel med knivstikket, som den 38-årige familiefar blev offer for, da han kom trækkende med sin cykel efter at have besøgt værtshuset.Begrundelsen lød, at der kun er tale om et enkelt knivstik, at det ikke var dybt, og at det ikke var planlagt.Selv har Adnan El-Chami forklaret, at han gik i sort, da han på Café Louise havde set sin 32-årige bror bløde fra baghovedet efter klammeri med andre gæster. Af den grund trak han kniven og endte med at stikke fem mænd både inde på værtshuset og ude på gaden.

Mest læste i dag

Samtidig blev en 28-årig medtiltalt, Mohamed Daher, idømt syv års fængsel og udvisning for bestandig for blandt andet to drabsforsøg, mens Adnan El-Chamis storebror slap med tre måneders fængsel for to knytnæveslag.

»Vi er ikke tilfredse med, at han blev dømt for drab og tre drabsforsøg, så vi har anket dommen til landsretten, da vi mener, der er tale om vold med døden til følge,« fortæller drabsmandens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen.

Forsvarsadvokaten glæder sig over, at dommeren ikke lyttede til anklagerens krav og idømte Adnan El-Chami fængsel på livstid, men han mener altså ikke, at hans klient i det hele taget burde have været fundet skyldig i drab.

»Vi så helst, at sagen drejede sig om, hvorvidt han skulle have otte eller ni års fængsel for vold med døden til følge. Det er det resultat, vi håber at kunne opnå i landsretten,« fortæller Michael Juul Eriksen.

Drabet fandt sted tidligt om morgenen 15. september 2012 foran morgenværtshuset Café Louise på Nørrebro i København. Billeder fra et overvågningskamera viser knivstikkeriet, ligesom der er billeder af, hvordan offeret efter et enkelt knivstik i hjertet vakler ud på kørebanen på Nørrebrogade. Han døde senere af sine kvæstelser.

Ifølge forsvarsadvokaten havde Adnan El-Chami ikke til hensigt at slå ihjel med knivstikket, som den 38-årige familiefar blev offer for, da han kom trækkende med sin cykel efter at have besøgt værtshuset.

Begrundelsen lød, at der kun er tale om et enkelt knivstik, at det ikke var dybt, og at det ikke var planlagt.

Selv har Adnan El-Chami forklaret, at han gik i sort, da han på Café Louise havde set sin 32-årige bror bløde fra baghovedet efter klammeri med andre gæster. Af den grund trak han kniven og endte med at stikke fem mænd både inde på værtshuset og ude på gaden.