16.000 danskere glemte feriepengene

Forglemmelsen kan ifølge kontorchef Søren Balslev fra Feriekontoret i Beskæftigelsesministeriet skyldes, at folk ikke har oprettet en NemKonto, som pengene kan udbetales til, eller at de af en eller anden grund ikke får hævet deres check. Kontorchefen fortæller også, at en del af pengene også tilhører folk, »som man simpelthen ikke kan finde«.

Samlet set står der i alt 71 millioner kroner tilbage på ATPs feriekonto. En del af pengene stammer fra personer på overførselsindkomster, for hvem det ikke betale sig at få udbetalt feriepenge, da de bliver trukket fra overførselsindkomsten.

»Staten får 34 procent af feriepengene som kompensation for, at en del af de uhævede feriepenge stammer fra personer på overførselsindkomster,« forklarer Søren Balslev.

Han oplyser, at omkring fem millioner af de uafhentede penge vil gå til driften af FerieKonto, mens 42 millioner kroner går til Arbejdsmarkedets Feriefond.

»Folketinget har gennem årene vedtaget, at de uhævede feriepenge i FerieKonto skal overføres til Arbejdsmarkedets Feriefond. De får i år cirka 42 millioner kroner, som går til at hjælpe vanskeligt stillede familier og børn med at komme på ferieophold,« siger Søren Balslev.

Feriekontoret oplyser, at det stadig er muligt at få udbetalt sine feriepenge i op til tre, hvis man kan dokumentere, at man enten har afholdt ferien eller har været forhindret på grund af sygdom.

 

Dagens Gossip